Philip Morris: Πρόταση εξαγοράς της Swedish Match έναντι 16 δισ. δολαρίων

Philip Morris: Πρόταση εξαγοράς της Swedish Match έναντι 16 δισ. δολαρίων

Πρόταση εξαγοράς ύψους περίπου 16 δισ. δολαρίων (161,2 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες) προς τους μετόχους της Swedish Match AB κατέθεσε η θυγατρική εταιρεία της Philip Morris International Inc., η Philip Morris Holland Holdings B.V. Εκτιμάται ότι η προσφορά θα γίνει δημόσια στις 22 Ιουνίου και θα λήξει στα τέλη Σεπτεμβρίου, αναλόγως των απαραίτητων ρυθμιστικών, κυβερνητικών ή ανάλογων εγκρίσεων, αποφάσεων και άλλων πράξεων από τις αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένων των αρχών ανταγωνισμού.

Η συνεργασία με της PMI και την Swedish Match αναμένεται να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο εναλλακτικών, μη καιόμενων προϊόντων παγκοσμίως, το οποίο θα υποστηρίζεται από μια κορυφαία ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης για την επιστημονική τεκμηρίωσή τους. Επιπλέον θα βοηθήσει την PMI να εισέλθει άμεσα και να ανταγωνιστεί στην αναπτυσσόμενη αγορά των μη καιόμενων προϊόντων στις ΗΠΑ, αναπτύσσοντας περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων νικοτίνης που λαμβάνονται από το στόμα της Swedish Match.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Philip Morris International, Jacek Olczak δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή, με τη στήριξη ενός δυνατού στρατηγικού και εμπορικού πλαισίου, μπορεί να δημιουργήσει έναν παγκόσμιο ηγέτη στην κατηγορία των εναλλακτικών, μη καιόμενων προϊόντων, - ενισχυμένο από συμπληρωματικές επενδύσεις, εμπορικές δυνατότητες και χαρτοφυλάκια προϊόντων -, ενώ, παράλληλα, οδηγεί σε νέες πλατφόρμες ανάπτυξης αυτών των προϊόντων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και διεθνώς.

Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της Swedish Match εργάζονται με συνέπεια για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο, έχοντας ήδη πετύχει πολύ καλά αποτελέσματα. «Ανυπομονούμε να ενώσουμε δυνάμεις για να επιταχύνουμε αυτή την κοινή πορεία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο στόχος της PMI είναι μέχρι το 2025 το 50% των εσόδων της να προέρχεται από τα εναλλακτικά, μη καιόμενα προϊόντα. Το ποσοστό αυτό, στο τέλος του 2021 ήταν 30%.