Περισσότερη στήριξη ζητά από την Ευρώπη ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Ν. Ποπόφσκι

Περισσότερη στήριξη ζητά από την Ευρώπη ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Ν. Ποπόφσκι

Περισσότερη στήριξη ζητά από την Ευρώπη για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικόλα Ποπόφσκι, όπως υπογραμμίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

«Μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας έδωσε τα αναγκαία μέσα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μια έκτακτη κατάσταση σαν και αυτή της μεταναστευτικής κρίσης», τονίζει ο κ. Ποπόφσκι.

Προσθέτει δε, ότι μέχρι τώρα η χώρα του «ξόδεψε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ» και «διατηρεί καλή συνεργασία με ανθρωπιστικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή και οι οποίες λαμβάνουν χρηματοδοτήσεις από την Ένωση».

Ο Ν. Ποπόφσκι εκφράζει την άποψη ότι το προσφυγικό μπορεί να λυθεί μόνον με πραγματικούς ελέγχους στα σύνορα εκτός του ενιαίου χώρου του Σέγκεν. «Κάτι το οποίο δεν είναι απλό, διότι η Ελλάδα έχει και θαλάσσια σύνορα και τόσα νησιά», προσθέτει.

Ο υπουργός εξωτερικών της ΠΓΔΜ, τέλος, παραδέχεται ότι σε όσους περνούν από τα Βαλκάνια με προορισμό την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη μπορεί να συγκαταλέγονται και κάποια άτομα συνδεδεμένα με εξτρεμιστικές, τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά θεωρεί, πάντως, ότι πρόκειται για «όχι κύριας σημασίας φαινόμενο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ