Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Οι Ρώσοι, κακώς, κάκιστα, εισέβαλαν στην Ουκρανία»

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Οι Ρώσοι, κακώς, κάκιστα, εισέβαλαν στην Ουκρανία»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μιλώντας σε μαθητές σχολείου της Λαμίας που επισκέφτηκαν το Φανάρι, καταδίκασε απερίφραστα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε την Πέμπτη στο Φανάρι με μια ομάδα μαθητών από το 1ο και το 4ο Λύκειο Λαμίας, τους οποίους συνόδευαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, οι διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολείων τους.

«Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται με τον πόλεμο. Ο πόλεμος δεν λύνει τα προβλήματα, το λέγω πάντοτε, κατ’ επανάληψη, ο πόλεμος προσθέτει νέα προβλήματα», είπε ο Παναγιώτατος, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι εάν είχε επιλεγεί η οδός του διαλόγου, «οπωσδήποτε θα έβρισκαν μία λύση».

«Οι Ρώσοι, κακώς, κάκιστα, εισέβαλαν στην Ουκρανία. Μπορεί να είχαν οποιεσδήποτε φοβίες για το μέλλον, για το ΝΑΤΟ, αλλά δεν υπήρξε καμιά συγκεκριμένη απειλή ή επέμβασις από μέρους της Ουκρανίας, ώστε να ωθήσει τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας εις το να πάρει τα όπλα και να επιτεθεί σε αμάχους, σε αθώους ανθρώπους, σε παιδιά, να καταστρέψει σχολεία, νοσοκομεία, θέατρα, εκκλησίες» πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.