Πάτρα: Πάνω από 50 τα κρούσματα σε υγειονομικούς στον «Άγιο Ανδρέα»

Πάτρα: Πάνω από 50 τα κρούσματα σε υγειονομικούς στον «Άγιο Ανδρέα»

Σε 55 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι υγειονομικοί υπάλληλοι του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, μετά τις μαζικές δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα μετά την διασπορά της νόσου μεταξύ ασθενών και εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση μολύνσεων στο νοσηλευτικό ίδρυμα στην Πάτρα έκανε κατά τη χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καρβέλη, διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αχαΐας, στο Νοσοκομείο του Ρίου έχει εμβολιαστεί το 60% ενώ στης Πάτρας 44% του υγειονομικού προσωπικού, τονίζοντας πως δεν υπήρξε παρενέργεια σε κανέναν.

Ο κ. Καρβέλης απευθύνει έκκληση στο υγειονομικό προσωπικό να εμβολιαστεί τονίζοντας πως υπάρχουν κενά ραντεβού τα οποία μπορούν να αναπληρωθούν.

Κορονοϊός: 9χρονος εισήχθη στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πατρών

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Πατρών νοσηλεύεται ένα 9χρονο παιδί, που έχει προσβληθεί από κορονοϊό και αυτό που ερευνάται είναι αν το παιδί έχει προσβληθεί από το βρετανικό στέλεχος της μετάλλαξης με το δείγμα του να έχει ήδη αποσταλεί στην Αθήνα για εργαστηριακό έλεγχο.

Όπως μετέδωσε σε ρεπορτάζ του Open, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, το παιδί εισήχθη με βαριά πνευμονία και εν συνεχεία λόγο της κατάστασή του μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας των Παίδων, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Το παιδί υποστηρίζεται από συσκευή υψηλής ροή οξυγόνου και δεν εμφανίζει υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το παιδί κόλλησε τον ιό από τη μητέρα του που εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας», εκεί όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μεγάλη διασπορά κρουσμάτων κορονοϊού.