Παπανδρέου για β' γύρο: «Ο Παπανδρέου δεν παραιτείται» - Διεκδικεί διακριτό ρόλο εάν ηττηθεί

Παπανδρέου για β' γύρο: «Ο Παπανδρέου δεν παραιτείται» - Διεκδικεί διακριτό ρόλο εάν ηττηθεί

Μιλώντας για τον εαυτό του στο τρίτο ενικό πρόσωπο ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από το β' γύρο της εκλογικής διαδικασίας για την εκλογή προέδρου του ΚΙΝΑΛ ενώ παράλληλα υψώνοντας τους τόνους και με αναφορές στον Νίκο Ανδρουλάκη εμφανίσθηκε να διεκδικεί διακριτικό ρόλο για τον εαυτό του εφόσον ηττηθεί, έχοντας στη διάθεσή του και το ΚΙΔΗΣΟ το κόμμα την λειτουργία του οποίου δεν ανέστειλε.

Υποστηρίζοντας πως αυτός εκφράζει την ανανέωση εμφανίσθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ να τονίζει πως σε περίπτωση ήττας θα μείνει στο κόμμα απέφυγε όμως να διευκρινίσει με σαφήνεια να θα στηρίξει τον νέο αρχηγό. «Εγώ παλεύω για τις αρχές μου και θα παλεύω για τις αρχές μου, σε κάθε μετερίζι» δήλωσε αφήνοντας ουσιαστικά να φανεί ότι διεκδικεί έναν διακριτό ρόλο όπως έπραξε άλλωστε και το διάστημα που αρχηγός του κόμματος ήταν η Φώφη Γεννηματά και ο ίδιος βουλευτής.

Η απάντησή του δείχνει ότι δεν αποκλείεται να εκφράζει ανοιχτά τις διαφωνίες του, εφόσον προκύψουν αλλά και εάν ο νέος αρχηγός ακολουθεί γραμμές και θέσεις καθώς και προτάσεις με τις οποίες δεν συμφωνεί.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αναφορικά με το ΚΙΔΗΣΟ και το μέλλον του ανέφερε πως «είμαστε ούτως ή άλλως μια συμμαχία κομμάτων. Δεν είναι μόνο το ΚΙΔΗΣΟ. Είναι και η ΔΗΜΑΡ είναι και η Ανανεωτική Αριστερά, είναι οι Οικολόγοι είναι η ΕΔΕΜ, βεβαίως και το ΠΑΣΟΚ, αλλά πρέπει και την επόμενη ημέρα να συζητήσουμε πως θα συνενωθούμε, ίσως να ξαναφέρουμε τα σύμβολα, εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ στην καρδιά μου όλα τα χρόνια αυτά, θέλω όμως να είναι με μια δημοκρατική διαδικασία, δηλαδή το συνέδριο να αποφασίσει τις λεπτομέρειες αυτής της μετάβασης». Δίνοντας ουσιαστικά ένα μήνυμα πως όλα θα κριθούν στο συνέδριο.

Αν και ο Γιώργος Παπανδρέου την προηγούμενη περίοδο τήρησε μια στάση ουδέτερη αποφεύγοντας να ασχοληθεί με τους άλλους υποψήφιους φτάνοντας στο σημείο να μη λάβει καν μέρος στο debate στο οποίο πήγαν όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι, ενόψει του δεύτερου γύρου σήκωσε τους τόνους.

Έφτασε στο σημείο να υπενθυμίσει αυτό που ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριζε, δηλαδή τη δυσκολία εξ αιτίας του γεγονότος ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα είναι στη Βουλή ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αν και ο έτερος υποψήφιος έχει δώσει απαντήσεις σχετικά με το πως θα καταστεί αυτό λειτουργικό.

Προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω σε μια προσπάθεια να πείσει ότι εκπροσωπεί την ανανέωση καθώς δεν πρόκειται για ηλικιακό θέμα φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει για την περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ λέγοντας ότι

«Εγώ έφερα το Openfov, μια νέα πρακτική. Έφερα τη διαύγεια. Να έχουμε διαφάνεια στη διαδικασία, όχι μόνο στο Κίνημα αλλά και στο κράτος, αλλά να έχουμε κι αξιοκρατικές επιλογές για τα ανώτατα στελέχη όπως είναι οι Γενικοί Γραμματείς και Διοικητές μεγάλων Οργανισμών. Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση κι ήρθε αυτή του κ. Σαμαρά, με γραμματέα του κόμματος τον κ. Ανδρουλάκη πήγαμε σε μια λογική νομής της εξουσίας. Τέσσερα η Νέα Δημοκρατία, Δύο το ΠΑΣΟΚ, Ένα ο κ. Κουβέλης».

Κατηγόρησε δηλαδή τον Νίκο Ανδρουλάκη διότι εκείνη την περίοδο ήταν γραμματέας στο ΠΑΣΟΚ και συνέχισε υποστηρίζοντας πως ο έτερος διεκδικητής και πρώτος με διαφορά στην ψηφοφορία της πρώτης Κυριακής, δεν έχει ιδεολογική τοποθέτηση.

Εντύπως προκάλεσε η απάντησή του στα σχόλια αναφορικά με τις συζητήσεις που έγιναν και τις προτροπές να παραιτηθεί από τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο πλαίσιο και της ενότητας του κόμματος. «μου έχουν ζητήσει να παραιτηθώ πολλές φορές το 2004 το 2007, όταν άλλαξα πολιτική με την Τουρκία και τώρα μπορεί να θέλουν ο Παπανδρέου να παραιτηθεί» είπε και συνεχίζοντας στο τρίτο ενικό πρόσωπο δήλωσε για τον εαυτό του:

«Ο Παπανδρέου δεν παραιτείται»...