Παλόν: Θα ήταν μεγάλο λάθος να επιτραπεί η πώληση των F-16 στην Τουρκία

Παλόν: Θα ήταν μεγάλο λάθος να επιτραπεί η πώληση των F-16 στην Τουρκία

Το μέλος του Κογκρέσου Φρανκ Παλόν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την τροπολογία κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση ότι αγνόησε την ισχυρή αντίθεση του Κογκρέσου στην πώληση των F-16 στην Τουρκία και υποστήριξε ότι ο Ερντογάν συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στο προσωπικό όφελος και όχι στο συλλογικό καλό των συμμάχων του ΝΑΤΟ.

«Το να επιτραπεί η πώληση θα ήταν μεγάλο λάθος. Η αποσταθεροποιητική συμπεριφορά του είναι εμφανής μετά και την πρόσφατη προσπάθειά του να εμποδίσει τη Φινλανδία και τη Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Ο τουρκικός στρατός έχει προβεί σε επικίνδυνες και προκλητικές παραβιάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο και σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει μια μεγάλη επίθεση στη Συρία που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο αμέτρητες ζωές αθώων” είπε ο Παλόν σύμφωνα με το ertnews.gr.

Αφού υπενθύμισε ότι η Τουρκία συνεχίζει να χρησιμοποιεί S400 σημειώνει ότι η πώληση F16 δεν θα δώσει κίνητρο στον Ερντογάν να μετατραπεί ξαφνικά σε καλό σύμμαχο, αλλά πιο πιθανό είναι αυτά τα όπλα να οδηγήσουν σε περαιτέρω θάνατο και καταστροφή. «Για πάρα πολύ καιρό οι ΗΠΑ επέτρεψαν στον Ερντογάν να υπαγορεύει τους όρους του και να κρύβεται πίσω από την ιδιότητά του ως σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Αυτή η τροπολογία θα βοηθήσει να αφαιρεθεί η δύναμη μόχλευσης από τα επικίνδυνα αυταρχικά χέρια του Ερντογάν», κατέληξε.