Παιδικές κατασκηνώσεις: Εντός της ημέρας νέα μέτρα, αυστηροποιείται το πλαίσιο

Παιδικές κατασκηνώσεις: Εντός της ημέρας νέα μέτρα, αυστηροποιείται το πλαίσιο

Αυστηροποιείται το νέο πλαίσιο για τις κατασκηνώσεις. Εντός της ημέρας ανακοινώνεται ότι η είσοδος των παιδιών και του προσωπικού στους χώρους θα γίνεται μόνο μετά από την επίδειξη αρνητικού  PCR ή rapid test. Επιπλέον, εντός του προγράμματος των κατασκηνώσεων, θα υπάρχει δέσμευση για διενέργεια self test ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό τον πλήρη έλεγχο. Στο τραπέζι βρίσκονται επίσης και άλλα μέτρα, προκειμένου το καλοκαίρι να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ήρεμα και τα παιδιά να απολαύσουν στιγμές ηρεμίας.  

Επίσης από αύριο Παρασκευή τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο για μόνο καθήμενους και εμβολιασμένους σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, δηλαδή κέντρα διασκέδασης, σινεμά και θέατρα.

Ενόψει της έναρξης εφαρμογής του νέου μέτρου για τους χώρους, σήμερα θα είναι έτοιμη η Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα περιλαμβάνει τους τρόπους που θα ταυτοποιείται  ότι ο κάτοχος του  πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι και το πρόσωπο που έχει εμβολιαστεί. Φαίνεται ότι η ταυτοποίηση  θα γίνεται από τον καταστηματάρχη αμέσως μετά τον έλεγχο γνησιότητας μέσω της ειδικής εφαρμογής με τον οποίο θα επιτρέπεται η είσοδος στον χώρο.

Με αυτόν τον τρόπο οι ιδιοκτήτες θα αποφύγουν και το πρόστιμο εάν σε έναν έλεγχο που θα γίνει εκ των υστέρων από τις αρμόδιες αρχές διαπιστωθεί το συγκεκριμένο αδίκημα. Μένουν πάντως να αποσαφηνιστούν ορισμένες λεπτομέρειες , τις οποίες θα γνωρίζουμε μόλις το ακριβές κείμενο δοθεί στη δημοσιότητα. 

Κυβέρνηση και  επιτροπή των λοιμοξιωλόγων βρίσκονται σε συναγερμό μετά την σημαντική διασπορά που παρουσιάζει ο ιός στους νέους ανθρώπους και τα παιδιά. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και έχουν προκαλέσει ανησυχία στις αρχές ενόψει μάλιστα και της έναρξης της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς. 

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν η κυβέρνηση ήδη προετοιμάζει ένα πακέτο μέτρων που θα έχει να κάνει κυρίως με την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα ανάμεσα στα παιδιά, τα οποία με την σειρά τους μολύνουν γονείς και συγγενείς.

Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να γίνει το απόγευμα με την ανακοίνωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά της αυστηροποίησης των κανόνων λειτουργιών της θερινών κατασκηνώσεων, αλλά θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Πού οφείλεται η έκρηξη κρουσμάτων στις κατασκηνώσεις