Παγώνη: Όχι στην απόλυση των υγειονομικών - Να πάνε να εμβολιαστούν

Παγώνη: Όχι στην απόλυση των υγειονομικών - Να πάνε να εμβολιαστούν

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών-Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στον ΣΚΑΪ για τις νοσηλείες και τη μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον.

Ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια της εφημερίας της έγιναν 59 νέες εισαγωγές, οι περισσότερες από τις οποίες οφείλονταν στην Όμικρον. Τόνισε, δε, ότι από τις εισαγωγές αυτές οι περισσότεροι ασθενείς ήταν ανεμβολίαστοι ή είχαν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου, συνεπώς όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί νοσούν βαριά ακόμα και με την Όμικρον. 

Η γιατρός ανέφερε, επίσης, ότι οι ΜΕΘ έχουν σταθεροποιηθεί και είναι κυρίως περιστατικά Δέλτα, ενώ έχει σημειωθεί πάνω από 45% αύξηση των νοσηλευομένων στις απλές κλίνες covid.

Η κα Παγώνη ανέφερε, επίσης, ότι οι ΜΕΘ έχουν σταθεροποιηθεί και οι νοσηλείες αφορούν κυρίως περιστατικά που οφείλονται στην παραλλαγή Δέλτα, ωστόσο έχει σημειωθεί πάνω από 45% αύξηση των νοσηλευομένων στις απλές κλίνες Covid. Εκτιμά, δε, ότι θα έχουμε κορύφωση των κρουσμάτων στις 20 Ιανουαρίου 

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων τόνισε ότι τα σχολεία ορθώς ανοίγουν, καθώς έχουν αυστηροποιηθεί τα μέτρα και οι κανόνες στις τάξεις. Πάντως, επεσήμανε ότι λόγω των περισσότερων τεστ που διενεργούνται, αναμένεται και μια αύξηση των κρουσμάτων. 

Για την τέταρτη δόση του εμβολίου θα υπάρξει ενημέρωση τον επόμενο μήνα.

Επίσης, ανέφερε ότι έχουν μείνει πολύ λίγοι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και ότι «οι περισσότεροι δεν είναι αντιεμβολιαστές, φοβούνται γιατί έχουν κάποια νοσήματα».

«Δεν συμφωνώ με την απόλυση όλων των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Τους παρακαλάω να πάνε να εμβολιαστούν και να γυρίσουν στις δουλειές τους. Ας μην εντείνουμε καταστάσεις», ανέφερε.

Σχετικά με τους άνω των 60 δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στις ΜΕΘ. Ειδικά αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα διασωληνώνονται. Δεν θέλω να πεθαίνει κόσμος κάθε μέρα».