Π. Λαφαζάνης: Η ΕΕ αποκτά όλο και περισσότερο την όψη πολιτικά εγκληματικής οργάνωσης

Π. Λαφαζάνης: Η ΕΕ αποκτά όλο και περισσότερο την όψη πολιτικά εγκληματικής οργάνωσης

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποκτά, όλο και περισσότερο, την όψη μιας πολιτικά εγκληματικής οργάνωσης», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας που οργάνωσε η Λαϊκή Ενότητα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ υπογράμμισε τα εξής, μεταξύ άλλων: «Κάναμε αυτή την κίνηση, ως μια κινηματική ενέργεια διαμαρτυρίας, απέναντι στη βαρβαρότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την παραδομένη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και του μνημονιακού πολιτικού μπλοκ. Δυστυχώς, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποκτά όλο και περισσότερο, την όψη μιας πολιτικά εγκληματικής οργάνωσης. Μιας πολιτικής εγκληματικής οργάνωσης, η οποία το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να επιβάλλει νεοαποικιακά μνημόνια και να σπρώχνει τους πρόσφυγες στο θάνατο, στο πνιγμό και στις βάρβαρες συνθήκες διαμονής και παρουσίας. Αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση καταγγέλλουμε και μαζί της καταγγέλλουμε και την ελληνική κυβέρνηση, η οποία ακολουθεί μια υποτελή στάση, μια υποτελή πολιτική απέναντι στο γερμανικό κατεστημένο και τη γερμανική Ευρώπη».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, μέλη της ΛΑΕ ανέβηκαν με σκάλα στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου των γραφείων της Επιτροπής και ανήρτησαν πανό με σύνθημα κατά των «βάρβαρων αιμοσταγών πολιτικών, οι οποίες εφαρμόζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης σε βάρος των προσφύγων», όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η αστυνομία προσήγαγε το στέλεχος της ΛΑΕ και δημοτικό σύμβουλο Βύρωνα, Θανάση Κοσκινά. Ο κ. Λαφαζάνης κατήγγειλε την προσαγωγή ως «αυταρχική και αδικαιολόγητη» και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή του (ο δημοτικός αφέθηκε πράγματι ελεύθερος λίγο αργότερα).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ