Ουκρανία: Σφοδρές επιθέσεις στα νότια και ανατολικά – Απειλητικό μήνυμα Καντίροφ

Ουκρανία: Σφοδρές επιθέσεις στα νότια και ανατολικά – Απειλητικό μήνυμα Καντίροφ

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας προετοιμάζονται τη Δευτέρα για μια νέα ρωσική επίθεση καθώς ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν πόλεις στα νότια και ανατολικά, ενώ ο ηγέτης των Τσετσένων προειδοποίησε πως στόχος είναι η κατάληψη όλη της χώρας.

Στο μεταξύ, σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ακούστηκαν σε όλη την Ουκρανία νωρίς τη Δευτέρα.

«Είναι πιθανό ο εχθρός, προκειμένου να διακόψει την προμήθεια αγαθών στους τόπους των εχθροπραξιών, θα συνεχίσει να χτυπά εγκαταστάσεις υποδομής μεταφορών στην Ουκρανία για να τις καταστρέψει ή να τις απενεργοποιήσει», δήλωσε το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχιζαν την επίθεσή τους για να θέσουν τον πλήρη έλεγχο στη νότια πόλη της Μαριούπολης, επιδιώκοντας να εισβάλουν στο εργοστάσιο σιδήρου και χάλυβα και στο λιμάνι, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο.

Όπως αναφέρει το Reuters, μια σειρά ισχυρών εκρήξεων ακούστηκαν στη βορειοανατολική πόλη Χάρκοβο της Ουκρανίας και στο Μικολάιβ, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα στο νότιο τμήμα της χώρας, μετέδωσαν τα ουκρανικά ΜΜΕ την Κυριακή.

Νωρίτερα, πύραυλοι κατέστρεψαν το αεροδρόμιο της πόλης Ντνίπρο, δήλωσε ο Βαλεντίν Ρεζνίτσενκο, κυβερνήτης της κεντρικής περιοχής Ντνιπροπετρόφσκ.

Ο Καντίροφ προειδοποιεί

Ο ηγέτης των Τσετσένων, Ραμζάν Καντίροφ, δήλωσε ότι η Ρωσία θα ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις όχι μόνο εναντίον της Μαιρούπολης, αλλά και της πρωτεύουσας Κιέβου και άλλων πόλεων της Ουκρανίας.

Σε ένα βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Telegram, σημείωσε ότι θα «απελευθερώσουν πλήρως» τις περιοχές Λουχάνσκ και Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία και στη συνέχεια θα καταλάβουν το Κίεβο και άλλες πόλεις.

«Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα γίνει ούτε βήμα πίσω», είπε ο Καντίροφ.