Ολ. Γεροβασίλη: Να δώσει εξηγήσεις ο κ. Μητσοτάκης για τη λίστα Borjans

Ολ. Γεροβασίλη: Να δώσει εξηγήσεις ο κ. Μητσοτάκης για τη λίστα Borjans

"Περιμένουμε καθαρές εξηγήσεις από τον κ. Μητσοτάκη και για τη λίστα Μπόργιανς και για το πόθεν έσχες το δικό του" είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM" και στον δημοσιογράφο Νίκο Ρούμπο.

Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι από τη στιγμή που ο αρχηγός της ΝΔ επικαλείται ότι η διαφάνεια αποτελεί βασικό στοιχείο της πολιτικής ζωής θα πρέπει δώσει απαντήσεις στα δύο παραπάνω ζητήματα σε μια χρονική συγκυρία που -όπως είπε- ο ελληνικός λαός πλήττεται από τα σκληρά μέτρα των μνημονίων.

Ειδικότερα, για το θέμα της λίστας Μπόργιανς, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση από τις αρχές του κρατιδίου Βεστφαλίας - Ρηνανίας, να δεχτεί στοιχεία και cd με στοιχεία φοροφυγάδων και να το αρνείται. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για την άρνηση του πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του κ. Σαμαρά για την παράδοση των στοιχείων για τους φοροφυγάδες και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να έχεις στο χέρι στου εργαλεία για την πάταξη της φοροδιαφυγής και να μην τα χρησιμοποιείς. "Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις προς τον ελληνικό λαό, πως είναι δυνατόν να έχεις στα χέρια σου εργαλεία ή να μπορείς να έχεις εργαλεία, στην κατεύθυνση πάταξης της φοροδιαφυγής, και να μην τα χρησιμποιείς. Η δική μας κυβέρνηση μόλις εμφανίστηκαν αυτά και τις λίστες πήραμε και στη Δικαιοσύνη τις πήγαμε αμέσως. Δεν κρατάμε λίστες στα συρτάρια, ούτε προσπαθούμε να αποφύγουμε να πάρουμε λίστες" επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι περιμένει καθαρές εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για το δικό του πόθεν έσχες, ύστερα από δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο πρώην συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, όταν ήταν πρωθυπουργός, Παπασταύρου, είχε συνεργασία με την σύζυγο του σημερινού προέδρου της Ν.Δ. και στον πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη δεν αναφέρεται η εταιρία στην οποία συμμετέχει η σύζυγος του.

"Εμείς περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη, τον αρχηγό της Ν .Δ., χωρίς να προκαταλαμβάνουμε, χωρίς να προκρίνουμε για κανέναν, δεν είμαστε από αυτούς, δεν ρίχνουμε με αυτό τον τρόπο λάσπη στον ανεμιστήρα, ωστόσο μια υπεύθυνη, ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να δώσει καθαρές εξηγήσεις ο ίδιος απέναντι σ΄ αυτό το δημοσίευμα. Διότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σκιές πάνω από τα πόθεν έσχες ανθρώπων που σήμερα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου. Με αυτή την έννοια περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη και για τη λίστα Μπόργιανς, αλλά και το πόθεν έσχες το δικό του, που φέρεται να μην έχει δηλώσει την εταιρία της συζύγου του" τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

Δεν υπάρχει θέμα μη σταθερότητας της κυβέρνησης

Σενάρια που προκαλούν "φασαρία" και δεν έχουν βάση, χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, τις συζητήσεις περί κυβερνήσεων συνεργασίας ή πρόωρων εκλογών και δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα μη σταθερότητας της κυβέρνησης.

"Το έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι η κυβερνητική πλειοψηφία αυτή τη στιγμή είναι ισχυρή και σε πλήρη γνώση του τι πολιτική πρέπει να ακολουθεί, τι είναι υποχρεωμένη να κάνει και τι μπορεί να κάνει. Όλα γίνονται μέσα από ένα ευρύ διάλογο και επομένως δεν υπάρχει θέμα μη σταθερότητας της κυβέρνησης" είπε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε: "Θέλω να πω το εξής: Επειδή πραγματικά είναι μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα, είναι μια καθοριστική στιγμή, θα έλεγα, με πολλά σημαντικά ζητήματα ανοιχτά για το επόμενο διάστημα -ελπίζω για το επόμενο μικρό διάστημα- όπως είναι τα προβλήματα της αξιολόγησης, το μεταναστευτικό, είναι μια στιγμή, που, όμως, γίνονται όλες οι προσπάθειες από την πλευρά της κυβέρνησης και με πλήρη συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας αυτά να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οτιδήποτε γύρω από αυτό συζητείται (σ.σ. κυβερνήσεις συνεργασίας, πρόωρες εκλογές κλπ) αντιλαμβάνεστε ότι απλώς προκαλεί μια ''φασαρία'' χωρίς να έχει κάπου να πατάει πραγματικά. Είμαστε εδώ. Είμαστε μια κυβέρνηση με πλήρη συναίσθηση της στιγμής και σε πλήρη συνοχή απέναντι στο καθήκον μας στον ελληνικό λαό".

Σε ερώτηση για τη σεναριολογία που επιμένει, απάντησε: "Είναι σενάρια. Κάποιοι, που ο λαός πριν από τέσσερις μήνες τους έστειλε στην αντιπολίτευση, προφανώς ελπίζουν ότι μέσα από αυτή τη συγκυρία θα περάσουν με έναν άλλο τρόπο στην κυβέρνηση. Δεν μπορούν να το παραδεχθούν ακόμα κάποιοι κύκλοι. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να συμβεί. Υπάρχει πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία και μια κυβέρνηση, η οποία έχει μια πλειοψηφία συνεκτική και ισχυρή, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση για επόμενα 3,5 χρόνια".

Θα καταθέσουμε συνολικό σχέδιο για την προστασία του αγροτικού χώρου

Η κυβέρνηση θα καταθέσει συνολικό σχέδιο για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος και την ενίσχυση του αγροτικού χώρου, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι στη σημερινή συνάντηση θα εκπροσωπηθεί η πλειοψηφία του αγροτικού κινήματος και των μπλόκων.

Η κ. Γεροβασίλη εξέφρασε την πεποίθηση πως θα γίνει ένας γόνιμος και ειλικρινής διάλογος, που θα λαμβάνει υπόψη του το πλαίσιο που μπορεί να κινηθούν οι προτάσεις της κυβέρνησης, ενώ τόνισε ότι στην καρδιά της κυβερνητικής πολιτικής βρίσκεται η παραγωγική ανασυγρκότηση της χώρας. Ερωτηθείσα, δε, για το ενδεχόμενο ξεχωριστής συνάντησης με εκπροσώπους αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας, η κυβερνητική εκπρόσωπος, αφού ανέφερε ότι "δεν έχει φτάσει τέτοιο αίτημα" στο Μέγαρο Μαξίμου, επανέλαβε πως οποιοσδήποτε εκπροσωπεί μια συλλογικότητα ή μπλόκο είναι ευσπρόσδεκτος στον διάλογο ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ