Οικονόμου: Η ελευθερία του λόγου «δεν θα πληγεί με τραμπουκισμούς»

Οικονόμου: Η ελευθερία του λόγου «δεν θα πληγεί με τραμπουκισμούς»

Την επίθεση με γκαζάκια στην πολυκατοικία που διαμένει ο δημοσιογράφος 'Αρης Πορτοσάλτε καταδίκασε με ανάρτησή του στο twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και ξεκαθάρισε ότι «η ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα δεν θα πληγεί με τέτοιους τραμπουκισμούς».

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει:

«Η επίθεση με γκαζάκια στην πολυκατοικία που διαμένει ο δημοσιογράφος 'Αρης Πορτοσάλτε είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Ούτε ο ίδιος πρόκειται να καμφθεί, ούτε η ελευθερία του λόγου στην Πατρίδα μας θα πληγεί από τέτοιους τραμπουκισμούς».

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης με ανάρτηση του στο twitter καταδίκασε την επίθεση στην πολυκατοικία που διαμένει ο 'Αρης Πορτοσάλτε. «Καταδικάζουμε την επίθεση στην οικία του Αρη Πορτοσάλτε. Οι τραμπούκοι επιλέγουν να επιτεθούν εναντίον της ελεύθερης έκφρασης. Τασσόμαστε εναντίον αυτών των πράξεων εκφοβισμού. Το μίσος και η βία δεν τρομοκρατούν κανένα» ανέφερε συγκεκριμένα ο T. Γαιτάνης.

Νωρίτερα, απολύτως καταδικαστέα χαρακτήρισε την επίθεση με γκαζάκια, τα ξημερώματα, στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σε ανάρτησή του τονίζει ότι η επίθεση αυτή, στρέφεται ευθέως κατά της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα μας.

«Η εμπρηστική επίθεση στην πολυκατοικία που διαμένει ο δημοσιογράφος 'Αρης Πορτοσάλτε, στρέφεται ευθέως κατά της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα μας και είναι απολύτως καταδικαστέα», τονίζει ο κ. Δένδιας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον AΝΤ1 καταδίκασε την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την «κανονική τρομοκρατική ενέργεια» η οποία ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος χαρακτήρισε την επίθεση ως τρομοκρατική. Όπως τόνισε, η Πολιτεία θα επιληφθεί, ώστε οι υπεύθυνοι να βρεθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε

Εκρηκτικό μηχανισμό που αποτελείτο από τέσσερα γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι, στις 3 παρά τέταρτο τα ξημερώματα, στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, από τα τέσσερα γκαζάκια που τοποθετήθηκαν εξερράγησαν τα τρία. Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά και εκτεταμένες ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας. «Το δυστύχημα είναι ότι έχουμε τρομοκρατία. Δυστυχώς έχουμε τρομοκρατία στην Ελλάδα», τόνισε ο Άρης Πορτοσάλτε.

Πρόσθεσε ότι είναι στοχοποιημένος πάνω από 10 χρόνια επειδή λέει τη γνώμη του, σημειώνοντας πως «δεν αγοράζεται αυτή η γνώμη». Όπως είπε, ότι στην ίδια πολυκατοικία ζουν ακόμη επτά οικογένειες που συμβιώνουν κι εκείνες με αυτή την ιστορία.

Να σημειωθεί ότι στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά πριν πάρει διαστάσεις, καθώς υπήρξε φόβος η πυρκαγιά να φτάσει σε σωλήνες φυσικού αερίου που βρίσκονται στην είσοδο του κτηρίου.