«Οι τυφλές επιθέσεις με ρουκέτες αποτελούν διπλό έγκλημα πολέμου»

«Οι τυφλές επιθέσεις με ρουκέτες αποτελούν διπλό έγκλημα πολέμου»

Για «τυφλές επιθέσεις με ρουκέτες σε αμάχους που αποτελούν διπλό έγκλημα πολέμου» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, ενώ όπως αναφέρεται περισσότερες από 150 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τη Λωρίδα της Γάζας προς ισραηλινές πόλεις, με αποτέλεσμα ένα εκατομμύριο πολίτες να βρίσκονται σε καταφύγια.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επιπλέον πως «η επιχείρηση εναντίον του Μπάχα Αμπού Αλ Άτα, υψηλόβαθμου στελέχους της Παλαιστινιακής Τζιχάντ ήταν πράξη άμυνας, καθώς ο τελευταίος αποτέλεσε τον κύριο συντονιστή αμέτρητων τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον του Ισραήλ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Αθήνα:

«H ισραηλινή επιχείριση κατά του υψηλόβαθμου στελέχους τρομοκράτης οργάνωσης, Μπάχα Αμπού Αλ Άτα αποτέλεσε ενέργεια άμυνας. Ο Αλ Άτα ήταν ο ίδιος ωρολογιακή βόμβα, ήταν ο κύριος συντονιστής αμέτρητων τρομοκρατικών ενεργειών της Παλαιστινιακης Ισλαμικής Τζιχάντ, που σχεδίαζε πολλαπλές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ στο άμεσο μέλλον. 

Εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινοί πολίτες βρίσκονται υπό την συνεχή απειλή επιθέσεων με ρουκέτες που προέρχονται από τη Λωρίδα της Γάζας. Από το πρωί περίπου 150 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί εναντίον του Ισραήλ.  Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ισραηλινοί βρίσκονται σε καταφύγια. Τα σχολεία είναι κλειστά.

Οι τυφλές επιθέσεις με ρουκέτες από τρομοκρατικές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας αποτελούν διπλό έγκλημα πολέμου. Αφενός στοχοποιούν τον άμαχο πληθυσμό του Ισραήλ,  αφετέρου οι εκτοξεύσεις πραγματοποιούνται μέσα από κατοικημένες περιοχές της Γάζας.

Η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που ευθύνεται για τον θάνατο εκατοντάδων Ισραηλινών πολιτών. Χρηματοδοτείται από το Ιράν και λειτουργεί ως δορυφόρος της Τεχεράνης στην περιοχή.

Το σύστημα πολιτικής προστασίας στο Ισραήλ συμβάλλει στην διατήρηση του ηθικού των Ισραηλινών πολιτών. Παρά ταύτα, οι ίδιοι πασχίζουν να αντιμετωπίσουν το σοκ και το ψυχολογικό τραύμα. 

Το Ισραήλ δεν επιδιώκει την κλιμάκωση. Θα κάνει όμως ότι είναι απαραίτητο για να προστατέψει και να υπερασπιστεί τους πολίτες του». 

Διαβάστε ακόμα:

- Ισραήλ: «Μεγάλος» αριθμός ρουκετών εκτοξεύθηκε από τη Γάζα