Οι Γερμανικές αρχές επιβεβαιώνουν τη σύλληψη υπόπτου για διακίνηση όπλων

Οι Γερμανικές αρχές επιβεβαιώνουν τη σύλληψη υπόπτου για διακίνηση όπλων

Οι εισαγγελικές αρχές της Στουτγάρδης επιβεβαίωσαν σήμερα τη σύλληψη 34χρονου άνδρα που θεωρείται ύποπτος για διακίνηση όπλων, αλλά απέφυγαν να σχολιάσουν πληροφορία σύμφωνα με την οποία είναι πιθανόν ο άνδρας να προμήθευσε με τέσσερα όπλα τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι.

«Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι ένας άνδρας κρατείται ως ύποπτος για διακίνηση όπλων», δήλωσε εκπρόσωπος του εισαγγελέα του κρατιδίου της Βάδης - Βιρτεμβέργης στο Ρόιτερς, διευκρινίζοντας ότι η σύλληψη έγινε την Τρίτη.

Νωρίτερα σήμερα, η εφημερίδα Bild δημοσίευσε την πληροφορία ότι ο άνδρας θεωρείται ύποπτος για πώληση τεσσάρων όπλων στους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τέσσερα πυροβόλα όπλα - δύο AK-47, κινεζικής κατασκευής, και δύο Zastava M70, γιουγκοσλαβικής κατασκευής- πωλήθηκαν online από έναν άνδρα στις 7 Νοεμβρίου σε αγοραστή "αραβικής καταγωγής".

Τέσσερα email που βρέθηκαν έκτοτε στο smartphone του ύποπτου δείχνουν ότι είχε επαφή με ένα «Άραβα στο Παρίσι». Οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές θεωρούν ότι τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις στο Παρίσι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ