Ο Π. Νταής νέος πρόεδρος του ΤΑΠΑ

Ο Π. Νταής νέος πρόεδρος του ΤΑΠΑ

Αλλαγή φρουράς στην προεδρία του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων. Τη θέση της Αθηνάς Χατζηπέτρου, η οποία θα είναι εφεξής πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, καταλαμβάνει ο Παναγιώτης Νταής, υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών. Η σχετική υπουργική απόφαση της Λίνας Μενδώνη αναρτήθηκε σήμερα στη “Διαύγεια”.

Ο κ. Νταής έχει εργαστεί ξανά για το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε ένα καίριο πόστο, της διαχείρισης των ΕΣΠΑ. Είναι επίσης μέλος του ΔΣ στο σωματείο “Διάζωμα”. Ο Παναγιώτης Νταής σπούδασε στη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο και έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα. Εχει μετεκπαιδευθεί και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Υπηρέτησε σε πολλές θέσεις ευθύνης. Ανάμεσα σε αυτές, υπήρξε προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του (Ε.Υ.Δ.) Επιχειρησιακού Προγράμματος Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Ε.Π.Δ.Μ.) του Ε.Σ.Π.Α. (2008 – 2010). Επίσης, χρημάτισε Προϊστάμενος Διεύθυνσης Απλούστευσης Διαδικασιών και Παραγωγικότητας/ Γ.Γ.Δ.Δ. – Η.Δ. Υπουργείου Εσωτερικών (2010 – 2011). Τέλος ήταν προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Ε.Σ.Π.Α. Τομέα Πολιτισμού/ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (2011 – 2016). Τα καθήκοντά του ήταν: Σχεδιασμός, διαχείριση, παρακολούθηση, έλεγχος και χρηματοδότηση των έργων που υλοποιήθηκαν στα Ε.Π. του Ε.Σ.Π.Α., στον τομέα πολιτισμού (προστασία και ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς, προαγωγή σύγχρονου πολιτισμού).