Ο Λάμπρου απαντά στον Καρανίκα: «Δυσοσμία φανατισμού και χυδαιολογίας»

Ο Λάμπρου απαντά στον Καρανίκα: «Δυσοσμία φανατισμού και χυδαιολογίας»

Χωρίς τέλος μοιάζει η εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για τον Δεκαπενταύγουστο, και τη στήριξη που έσπευσε να παράσχει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Καρανίκας. Ήταν η σειρά του Πάνου Λάμπρου, στέλεχος των 53+, να τοποθετηθεί, χωρίς πάντως να κατονομάζει το στενό συνεργάτη του Α. Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «δυσοσμία φανατισμού και χυδαιολογίας».

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Πάνος Λάμπρου αναφέρει τα εξής:

«Είμαι λίγο μακριά, ίντερνετ με το ζόρι, αλλά η δυσοσμία του φανατισμού και της χυδαιολογίας έφτασαν μέχρι εδώ. Κρίμα... Η αριστερά, η δική μας αριστερά, έχει μάθει να ακούει, να κουβεντιάζει, να στοχάζεται και να αναστοχάζεται. Ή, αυτή την εντύπωση είχα και αυτή την επιθυμία συνεχίζω να έχω.

Θα το παλέψουμε! Ο διάλογος, ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη, ο αναγκαίος πλουραλισμός, δεν θα ηττηθούν και δεν θα εξαφανιστούν μέσα στην ομίχλη της μονοφωνίας, του φανατισμού και της λεκτικής χυδαιότητας.

Σε αυτό το συναρπαστικό και φουρτουνιασμένο ταξίδι χρειαζόμαστε όλες και όλοι. Η περίοδος των εκκαθαρίσεων, των διώξεων, των... εκκρεμοτήτων (θου κύριε), έχει παρέλθει.

Ή, πρέπει να παρέλθει οριστικά αν θέλουμε να παραμείνουμε αριστερές και αριστεροί, αν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο».