Ο Ερντογάν λέει ότι η απειλητική γλώσσα των ΗΠΑ δεν θα ωφελεί κανέναν

Ο Ερντογάν λέει ότι η απειλητική γλώσσα των ΗΠΑ δεν θα ωφελεί κανέναν

Η απειλητική γλώσσα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα ωφελήσει κανέναν, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σήμερα, καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δυο συμμάχων του ΝΑΤΟ παραμένουν τεταμένες με αφορμή το θέμα του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα κάνει συμβιβασμούς ως προς την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας και δήλωσε ότι οι κατηγορίες της «ευαγγελικής, σιωνιστικής νοοτροπίας» στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι απαράδεκτη.

Νωρίτερα χθες, δικαστήριο της Σμύρνης απέρριψε το αίτημα που είχε καταθέσει ο Μπράνσον για άρση του κατ' οίκον περιορισμού του κατά τη διάρκεια της δίκης του, όπου βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες περί «τρομοκρατίας».

Εξάλλου πριν λίγες μέρες, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς επανέλαβε την απειλή της Ουάσιγκτον να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία εξαιτίας της συνεχιζόμενης κράτησης του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον. «Ο πάστορας Άντριου Μπράνσον είναι ένας αθώος άνθρωπος», τόνισε ο Πενς μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. «Είναι ένας άνθρωπος με βαθιά θρησκευτική πίστη, ο οποίος επιτελεί ποιμενικό έργο στην Τουρκία για πάνω από 20 χρόνια».

Mike Hutchings/Pool Photo via AP