Ο Ερντογάν «αποβάλλει» τους φοιτητές που εναντιώθηκαν στην επιχείρηση στην Αφρίν

Ο Ερντογάν «αποβάλλει» τους φοιτητές που εναντιώθηκαν στην επιχείρηση στην Αφρίν

Την αποβολή από το πανεπιστήμιο, των 15 φοιτητών που συνελήφθησαν επειδή τάχθηκαν ανοιχτά κατά της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Αφρίν της Συρίας, ζήτησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει η βρετανική ιστοσελίδα Times Higher Education, ο Ερντογάν, αναφερόμενος στους φοιτητές, είπε ότι είναι «κομμουνιστές, προδότες και τρομοκράτες» και πως δεν θα έπρεπε να τους επιτραπεί να συνεχίσουν να φοιτούν στο πανεπιστήμιο.

«Αυτοί οι φοιτητές είναι νεαροί τρομοκράτες. Θα διεξαγάγουμε έρευνες και αφότου μάθουμε περισσότερα για αυτούς, δεν θα τους αφήσουμε να λάβουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση διότι ένα πανεπιστήμιο δεν είναι μέρος για να εκπαιδεύει νέους τρομοκράτες», ανέφερε ο πρόεδρος Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κογκρέσσο.

Σημειώνεται ωστόσο πως περισσότεροι από 1.200 ακαδημαϊκοί έχουν ετοιμάσει λίστα υπογραφών με την οποία ζητούν την απελευθέρωση των φοιτητών και δηλώνουν πως οι συλλήψεις των νεαρών συνεχίζουν «μια ενοχλητική κατάσταση ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου στην Τουρκία».

Η λίστα αυτή, που υπογράφεται από το Δίκτυο Ακαδημαϊκής Αλληλεγγύης, ζητά από την τουρκική κυβέρνηση την άμεση απελευθέρωση των 15 φοιτητών οι οποίοι συνελήφθησαν στις 19 Μαρτίου όταν πραγματοποιούσαν ειρηνική διαμαρτυρία εναντίον της στρατιωτικής επιχείρησης που πραγματοποιεί η Τουρκία στην Αφρίν.