Ο διευθυντής των Ταχυδρομείων πασχίζει «να τα κάνει μεγάλα ξανά»
Ντόναλντ Τραμπ

Ο διευθυντής των Ταχυδρομείων πασχίζει «να τα κάνει μεγάλα ξανά»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τόνισε χθες πως ο Γενικός Διευθυντής των Ταχυδρομείων Λούις ΝτεΤζόι προσπαθεί να εκσυγχρονίσει την Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ και να την «κάνει πάλι μεγάλη» υπερασπίζοντας έναν αξιωματούχο που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός κλιμακούμενου σκανδάλου με ισχυρισμούς για εκλογική παρέμβαση.

Ο Τραμπ μάλιστα διετύπωσε τις παρατηρήσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο γκολφ κλαμπ του Μπεντμίνστερ του Νιου Τζέρσεϋ, έπειτα από τις κατηγορίες που διετύπωσαν δημοκρατικοί κοινοβουλευτικοί ότι ο ΝτεΤζόι κάνει περικοπές στην Ταχυδρομική Υπηρεσία για να βοηθήσει στην ασφαλή επανεκλογή του προέδρου τον Νοέμβριο.

Ο Τραμπ υπερασπίσθηκε τον ΝτεΤζόι αποκαλώντας τον πλούσιο αυτό Ρεπουμπλικανικό δωρητή «πολύ ταλαντούχο άνθρωπο» που εργάζεται σκληρά για να «σταματήσει τις τεράστιες απώλειες που έχουν σωρευθεί για πολλά, πολλά χρόνια».

«Θέλει να κάνει τα Ταχυδρομεία μεγάλα ξανά», υποστήριξε ο Τραμπ, κάνοντας λογοπαίγνιο με το σύνθημά του για την εκστρατεία του 2016.

Από την άλλη πλευρά, ο Τραμπ προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις μεταξύ του ιδίου και των αυξανόμενων προβλημάτων με τα Ταχυδρομεία των ΗΠΑ που έχουν κλιμακωθεί αφότου τα ανέλαβε ο ΝτεΤζόι.

«Δεν ξέρω τι κάνει», τόνισε σε ένα σημείο όταν ρωτήθηκε για τις περικοπές του ΝτεΤζόι, οι οποίες έχουν προκαλέσει εκτεταμένες καθυστερήσεις στην παράδοση και εξαπλώνουν σχετική ανησυχία σε ολόκληρη τη χώρα.

«Δεν του μίλησα γι' αυτό», απάντησε σε άλλον δημοσιογράφο.

Ερωτόμενος  πάντως γιατί τα ταχυδρομεία δεν διαθέτουν πόρους, ο Τραμπ υποστήριξε πως οι Δημοκρατικοί εμποδίζουν την μετάγγιση κονδυλίων. Στην πραγματικότητα όμως, οι Δημοκρατικοί πιέζουν για να δοθούν επιπλέον χρήματα στο Ταχυδρομείο, ούτως ώστε να μπορεί να χειρισθεί την αυξημένη εισροή επιστολικών ψήφων, που αναμένεται να σταλούν μέσω του δημοσίου συστήματος αλληλογραφίας πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.