Ντούμας για Πέραμα: Δεν έπρεπε να διακοπεί η καταδίωξη - Θέλουμε αστυνομία «διακοσμητική»;

Ντούμας για Πέραμα: Δεν έπρεπε να διακοπεί η καταδίωξη - Θέλουμε αστυνομία «διακοσμητική»;

Την πεποίθησή του πως οι επτά αστυνομικοί που διώκονται για την καταδίωξη στο Πέραμα θα δικαιωθούν καθώς θα προκύψει πως ήταν σε νόμιμη άμυνα εξέφρασε ο Βασίλης Ντούμας Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Τόνισε πως οι αστυνομικοί που πήγαν στο περιστατικό δεν είναι δολοφόνοι, αλλά δεν είναι και μελλοθάνατοι. Πρόσθεσε πως οι συνάδελφοί του δεν ξύπνησαν για να ληστέψουν, αλλά για να πάνε στη δουλειά τους και προφανώς να μη χρησιμοποιήσουν τον οπλισμό τους, «όμως σήμερα είναι κρατούμενοι».

Σχετικά με την εντολή που δόθηκε από το κέντρο της αστυνομίας, εξέφρασε την άποψη ότι δεν επρόκειτο για περιστατικό για το οποίο η καταδίωξη έπρεπε να διακοπεί και διερωτήθηκε εάν θέλουμε μια αστυνομία «διακοσμητική».

Πρόσθεσε επίσης, πως δεν έχει αποδεχθεί ότι όντως οι αστυνομικοί άκουσαν την εν λόγω εντολή.

«Την άκουσαν οι αστυνομικοί; Έχει αποδειχθεί ότι την άκουσαν; Προφανώς, αν το κέντρο έδωσε εντολή να σταματήσουν, έπρεπε να σταματήσουν. Θέλετε να μπούμε στο αν έχουμε συγχρόνους ασυρμάτους που ακούνε παντού;», τόνισε ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών.

Για τις 38 σφαίρες

 

Σχετικά με τις 38 σφαίρες που έπεσαν στο Πέραμα, τόνισε ότι μια επιχείρηση δεν κρίνεται από τον αριθμό των βολίδων, πως όλα εξαρτώνται από το μέγεθος του κινδύνου όταν έχεις να αντιμετωπίσεις όχημα δύο τόνων να κατευθύνεται κατά πάνω σου.

Ο Β. Ντούμας ζήτησε να σταματήσουν οι αντεγκλήσεις γύρω από την υπόθεση καθώς και αύριο θα χρειάζεται μια αστυνομία που θα συλλαμβάνει και πρόσθεσε ότι πολιτικά συμφέροντα τελικά «αφοπλίζουν» και κάνουν «διστακτικούς» τους συναδέλφους του.

«Θα σας πω τι αφοπλίζει τους συναδέλφους μου αστυνομικούς και τι ενδεχομένως αισθάνονται σήμερα που πάνε για δουλειά και έχουν αυτό το δισταγμό. Είναι η εμπλοκή των πολιτικών συμφερόντων πάνω στο κορμί ενός νεκρού παιδιού και πάνω στα κορμιά των αστυνομικών που σήμερα είναι κρατούμενοι και ταλαιπωρούνται μαζί με τις οικογένειές τους για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.