Νέο σκηνικό έντασης από τους Τούρκους στο Αιγαίο

Νέο σκηνικό έντασης από τους Τούρκους στο Αιγαίο

Νέο σκηνικό έντασης προκάλεσαν οι Τούρκοι στην περιοχή των Οινουσσών εις βάρος, αυτή την φορά ενός Έλληνα ψαροντουφεκά από τη Χίο. 

Όπως αναφέρει το politischios.gr, ο ψαροντουφεκάς εξασκούσε το χόμπι του εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, όταν τον προσέγγισε σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Οι Τούρκοι λιμενικοί του ζήτησαν τα στοιχεία του λέγοντάς του ότι βρίσκεται στα δικά τους χωρικά ύδατα.

Όταν εκείνος αρνήθηκε, οι λιμενικοί επιχείρησαν να δέσουν το σκάφος του στο δικό τους με σκοπό να τον σύρουν στην τουρκική πλευρά, χωρίς όμως να τα καταφέρουν αφού αντιστάθηκε. 

Με ανάρτησή του στο Facebook ο ψαροντουφεκάς αναφέρει ότι στη συνέχεια οι Τούρκοι προσπάθησαν να ανατρέψουν το σκάφος του, και πάλι ανεπιτυχώς. Ευτυχώς, όμως στο σημείο έσπευσε σκάφος του Λιμενικού Σώματος από την Χίο αναγκάζοντας τους Τούρκους να αποχωρήσουν. 

Ο νεαρός ψαροντουφεκάς Αντώνης Κόντος έγραψε στο Facebook:

Σήμερα πήγα ένα διαφορετικό ψαροτούφεκο. Ένα ψαροτούφεκο που Τούρκοι πήγαν να μου πάρουν τα στοιχεία! Μετά από λίγο πήγαν να με δέσουν και να με πάρουν μαζί τους!!! Και στο τέλος ίσως πήγαιναν να με ανατρέψουν η να με εμβολισουν!!! Αν δεν ήταν το λιμενικό μας εκεί ποιος ξέρει που θα ήμουν;

(Για αυτούς που ξέρουν και ασχολούνται ήμουν στην Βάτο). Μαλλον ούτε το χόμπι μας δεν μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την χώρα… ».