Α. Νεφελούδης: Κανένα εισοδηματικό κριτήριο για τις συντάξεις

Α. Νεφελούδης: Κανένα εισοδηματικό κριτήριο για τις συντάξεις

«Σε ό,τι αφορά το ποσοστό αναπλήρωσης δεν έχουμε καταλήξει ακόμα», δήλωσε στο ραδιοσταθμό Real FM o γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος διευκρίνισε: «Επεξεργαζόμαστε διάφορα σενάρια. Το μόνο βέβαιο που μπορώ να πω είναι ότι θα υπάρχει ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης ανάλογα με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια».

«Kινούμαστε στην κατεύθυνση να διασφαλίσουμε, χωρίς να επέλθουν ουσιαστικές μεταβολές στο ασφαλιστικό σύστημα, τη μείωση των πόρων», ανέφερε.

Ερωτηθείς ποιες επιπτώσεις θα έχει η αλλαγή αυτή στον συνταξιούχο, ο κ. Νεφελούδης είπε:

«Για τον συνταξιούχο, δεν ξέρουμε αν θα έχει κάποια επίπτωση. Εργαζόμαστε στο να μην έχει. Η κατεύθυνση είναι να μην προχωρήσουμε σε δωδέκατη μείωση των κύριων και των επικουρικών συντάξεων».

Στο ερώτημα με ποιο τρόπο θα το επιτύχει η κυβέρνηση, ο γγ του υπουργείου Εργασίας απάντησε:

«Γι'' αυτά παλεύουμε τώρα και όταν είμαστε έτοιμοι, με κάθε σεβασμό θα βγούμε και θα πούμε τις προτάσεις που έχουμε να καταθέσουμε στην κοινωνία».

Διάψευση Α. Νεφελούδη

Σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ανδρέας Νεφελούδης, διαψεύδει τα περί εισοδηματικών κριτηρίων στον υπολογισμό των συντάξεων όπως αναφέρονται σε δημοσιεύματα που επικαλούνται σχετική δήλωσή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. Μάλιστα ο κ. Νεφελούδης κάνει λόγο για «ανοίκεια σπέκουλα» σε βάρος του.

Αναλυτικά η δήλωση, μέσω ανακοίνωσης, του γενικού γραμματέα είναι η εξής:

«Επειδή γίνεται μια ανοίκεια σπέκουλα σε βάρος των όσων ανέφερα στον σταθμό Real FM σε σχέση, δήθεν, με εισοδηματικά κριτήρια για τον καθορισμό των συντάξεων, δηλώνω τα παρακάτω: 1. Κανένα εισοδηματικό κριτήριο δεν υπεισέρχεται στον καθορισμό της Εθνικής Σύνταξης, η οποία δίδεται σε όλους χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και 2. Ο υπολογισμός των συντάξεων θα γίνεται στην βάση τριών παραμέτρων μία εκ των οποίων θα είναι το ενιαίο ανά μισθολογική ή εισοδηματική κατηγορία ποσοστό αναπλήρωσης.

Πού είναι η δήθεν βόμβα; Ας σταματήσουν οι έμποροι πανικού να σπερμολογούν για μια ακόμη φορά σε βάρος των ασφαλισμένων και συνταξιούχων». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ