Νέες απειλές Ρουβίκωνα μετά την έφεση του εισαγγελέα για την εισβολή στο δημαρχείο Τήνου

Νέες απειλές Ρουβίκωνα μετά την έφεση του εισαγγελέα για την εισβολή στο δημαρχείο Τήνου

Με νέες απειλές κατά του Δημάρχου της Τήνου και χαρακτηρισμούς κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη επανέρχεται ο Ρουβίκωνας, με αφορμή την απόφαση του εισαγγελέα να ασκήσει έφεση κατά της αθώωσης 8 μελών της ομάδας για την εισβολή στο δημαρχείο Τήνου. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η άσκηση έφεσης δείχνει ότι «η αστική δικαιοσύνη δεν εμπιστεύεται ούτε και αποδέχεται τις αποφάσεις των δικών της παιδιών», ενώ θεωρεί ότι το μήνυμα που δίνει η συγκεκριμένη ενέργεια είναι ότι «όποιος έχει φωνή ή ακόμα περισσότερο δράση που ενοχλεί το Βαθύ κράτος, θα διώκεται μέχρι να καταδικαστεί». 

Παράλληλα, επικρίνουν τον εισαγγελέα για την απόφασή του. «Μαθαίνουμε από τον εισαγγελέα, πως “εισήλθαμε παράνομα σε κατάστημα δημοτικής υπηρεσίας και προκαλέσαμε διακοπή της ομαλής λειτουργίας”. Ουσιαστικά μας λέει πως οι δημοτικές υπηρεσίες δεν είναι ανοικτές για το κοινό όπως προβλέπεται, αλλά και ότι διεκόπη η λειτουργία του δήμου γιατί απασχολήσαμε για 5 λεπτά την αντιδήμαρχο Δεληγιάννη Αναστασία», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα βάλλουν ευθέως και κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, τον οποίο χαρακτηρίζουν «κηφήνα», καθώς «από την πρώτη μέρα της σύλληψής μας, έτρεξε να προσδώσει τα συγχαρητήριά του» στο δήμαρχο Τήνου. 

Και καταλήγουν λέγοντας: «Κάθε φορά που θα πλήττονται οι άνθρωποι της τάξης μας,θα είμαστε εκεί. Όπου και αν χρειαστεί να φτάσουμε,όσες φορές και αν χρειαστεί να δικαστούμε». 

Σημειώνεται ότι τα μέλη της οργάνωσης αθωώθηκαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες για την έφοδό τους στο δημαρχείο της Τήνου, με αφορμή το θάνατο δύο υπαλλήλων καθαριότητας του δήμου. Ωστόσο, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση στην αθωωτική απόφαση.