Νέα στρατηγική για νέους και παιδιά: Εμβολιασμός εφήβων, freedom pass και δωρεάν self test από τα πέντε

Νέα στρατηγική για νέους και παιδιά: Εμβολιασμός εφήβων, freedom pass και δωρεάν self test από τα πέντε

Σειρά μέτρων που στοχεύουν στο να επισπευθεί η εμβολιαστική διαδικασία αλλά και να προστατευθούν τα παιδιά, οι έφηβοι και τα νεαρά άτομα, στα οποία η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα παρατηρείται αυξημένη, προχωρά η κυβέρνηση.

Μέτρα σε τρεις άξονες

Τρεις είναι οι άξονες της στρατηγικής που τίθενται σε άμεση λειτουργία για την προστασία των νέων και των παιδιών από τον κορονοϊό: 

1. Ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 15-17 ετών, με τη σχετική πλατφόρμα για όσους έχουν γεννηθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2005 να ξεκινά να δέχεται εγγραφές από την Πέμπτη 15 Ιουλίου.

2. Από τις 18 Ιουλίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα εγγραφής των νέων στην Freedom Pass, δηλαδή την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα- κίνητρο με στόχο την προσέλευση των νεαρών πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα, κερδίζοντας 150 ευρώ σε υπηρεσίες τουρισμού, πολιτισμού και μεταφορών.

3. Επεκτείνεται η δυνατότητα χορήγησης δωρεάν self tests σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ. ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ. Η διάθεση των 4 δωρεάν τεστ θα γίνεται από τα φαρμακεία μέχρι την Παρασκευή 16 Ιουλίου, ενώ θα τα παραλαμβάνουν γονείς ή κηδεμόνες των παιδιών.