Νέα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης - Πέτρες, μολότοφ και κροτίδες

Νέα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης - Πέτρες, μολότοφ και κροτίδες

Επεισόδια έλαβαν χώρα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης καθώς ομάδα ατόμων με κουκούλες και καλυμμένα τα πρόσωπα βγήκε στην αυλή του σχολείου, εκτοξεύοντας πέτρες, κροτίδες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στη μεριά φοιτητικών και άλλων συλλόγων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο για να διαμαρτυρηθούν για τα χθεσινά γεγονότα. Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε και ρίψη μολότοφ. 

Το πρωί οι καθηγητές του ΕΠΑΛ έλεγχαν στην είσοδο του σχολείου αν είναι μαθητές όσοι εισέρχονταν και παραμένει αδιευκρίνιστο αν τα άτομα που χρησιμοποίησαν το σχολείο ως ορμητήριο για την επίθεση ήταν μαθητές που βγήκαν από τις τάξεις ή εξωσχολικοί που βρήκαν τρόπο να μπουν μέσα στην αυλή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ πρόκειται για αγνώστους εξωσχολικούς που μπαινοβγαίνουν από την πίσω πόρτα και δημιουργούν ταραχές. Εντός του σχολείου υπάρχουν μαθητές, εγκλωβισμένοι στις τάξεις, οι οποίοι πήγαν σήμερα στο σχολείο για να παρακολουθήσουν μάθημα. Οι καθηγητές έχουν ζητήσει να εκκενωθεί το σχολείο και να συνεχιστούν τα μαθήματα με ασφάλεια με τηλεκπαίδευση μέχρι να επικρατήσει ηρεμία.

Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών προκειμένου να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους.