Ν. Κεραμέως: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων

Ν. Κεραμέως: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων», δήλωσε απόψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισημαίνοντας παράλληλα ότι «κάθε μέρα που γίνεται μία διαδήλωση απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star η κ. Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι στο άνοιγμα των σχολείων θα προηγηθούν αυτή τη φορά οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, καθώς η συγκεκριμένη βαθμίδα της εκπαίδευσης έχει μείνει μεγαλύτερο διάστημα εκτός σχολικής τάξης.

«Το έχουμε πει επανειλημμένα ότι έχουμε ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου. Πότε βέβαια θα ανοίξουν όλα τα σχολεία, θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί», τόνισε χαρακτηριστικά. «Είμαστε στην τελική ευθεία και το λέω αυτό και στους γονείς» τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Για το ζήτημα των προαγωγικών εξετάσεων, η υπουργός ανέφερε ότι «ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση» ενώ επισήμανε έχουν γίνει πολλές προσαρμογές στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως η μείωση της ύλης κατά 20 έως 30% στις Πανελλαδικές εξετάσεις, οπότε «εδώ είμαστε για να εξετάζουμε διαρκώς τα δεδομένα».

Για το θέμα της κατάληψης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο ερώτημα εάν υπήρχε λόγος να γίνει η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων αυτή την περίοδο, η κ. Κεραμέως είπε ότι «δεν υπάρχει τίποτε φυσιολογικό σε μια κατάληψη από μία ομάδα που τα μισά στελέχη της δεν ήταν καν φοιτητές, ήταν μία έκνομη ενέργεια. Το ΑΠΘ είχε φτάσει στο σημείο να αναστείλει κάθε διοικητική λειτουργία και δεν μπορούσε να γίνει καμία ενέργεια (…). Εφαρμόσθηκε ο νόμος και το Πανεπιστήμιο παραδίδεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στους φοιτητές και στο προσωπικό».