Ν. Ανδρουλάκης: «Εκ του πονηρού» η πρωτοβουλία συγκρότησης της ομάδας «Φίλοι της Μακεδονίας»

Ν. Ανδρουλάκης: «Εκ του πονηρού» η πρωτοβουλία συγκρότησης της ομάδας «Φίλοι της Μακεδονίας»

Η πρωτοβουλία της Marijana Petir, ευρωβουλευτή από την Κροατία, να συγκροτήσει άτυπη ομάδα, με την ονομασία "Φίλοι της Μακεδονίας" στο Ευρωκοινοβούλιο, κινείται εκ του πονηρού και έχει στόχο να προωθήσει «κάτω από το τραπέζι» τις θέσεις των Σκοπίων στο ζήτημα της ονομασίας, επισήμανε μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

«Πέρα από το άτυπο υπάρχει και το τυπικό και το πονηρό. Με έναν πλάγιο τρόπο προσπαθούμε να ανοίξουμε θέματα υπέρ της θέσης που έχουν σήμερα τα Σκόπια στο θέμα της ονοματοδοσίας», είπε ο κ. Ανδρουλάκης σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της συναδέλφου του, που ανήκει στην ευρωομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας στην εκπομπή "Δώδεκα στις 2", με τους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη, αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στους κόλπους της ΕΕ η άτυπη αυτή πρωτοβουλία της κ. Petir και υπογράμμισε ότι οι Έλληνες ευρωβουλευτές προσπαθούν να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για το θέμα που έχει προκύψει.

Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, αν αυτή η ομάδα επιλέξει την επίσημη ονοματοδοσία της FYROM, που υπάρχει από το Συμβούλιο Ασφαλείας, τότε δεν τίθεται κανένα ζήτημα και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους κατοίκους του γειτονικού κράτους, αρκεί -όπως είπε- να γίνονται σεβαστές οι επίσημες αποφάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ