Μπουρίνι στη Θεσσαλονίκη - Ποτάμια οι δρόμοι, 80 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Μπουρίνι στη Θεσσαλονίκη - Ποτάμια οι δρόμοι, 80 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Καταρρακτώδης βροχή μετέτρεψε μέσα σε λίγα λεπτά τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης σε ποτάμια. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και για κοπές δέντρων. Οι ισχυρές καταιγίδες και τα ξαφνικά μπουρίνια αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και αργά το βράδυ.

Με δυσκολία και χαμηλές ταχύτητες διεξάγεται η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, μετά από τη δυνατή νεροποντή που «χτύπησε» το κέντρο της πόλης και περιφερειακά, μετατρέποντας βασικές οδικές αρτηρίες σε ποτάμια.

Το τηλεφωνικό κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος δέχτηκε τουλάχιστον 80 κλήσεις κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.. Μέχρι αυτή την ώρα κλιμάκια της Πυροσβεστικής έχουν επιχειρήσει για έξι αντλήσεις υδάτων, τρεις κοπές δέντρων ενώ σε τρεις περιπτώσεις απομάκρυναν ογκώδη αντικείμενα τα οποία είχαν παρασυρθεί από την καταρρακτώδη βροχή.

Οι ισχυρές καταιγίδες και τα ξαφνικά μπουρίνια θα συνεχιστούν μέχρι και αργά το βράδυ να εκδηλώνονται κατά διαστήματα, σύμφωνα με το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας. Εξασθένηση των έντονων φαινομένων αναμένεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου.