Μητσοτάκης: Αποχαιρετούμε τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα όπως του αξίζει

Μητσοτάκης: Αποχαιρετούμε τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα όπως του αξίζει

Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να δηλώνει αμέσως μετά την εξόδιο ακολουθία πως «αποχαιρετούμε τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα του 20ου αιώνα όπως του αξίζει», ενώ συμπλήρωσε πως τα τραγούδια του θα τα σιγοτραγουδάμε εμείς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας».

«Αποχαιρετούμε τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα του 20ου αιώνα όπως του αξίζει» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την εξόδιο ακολουθία του Μίκη Θεοδωράκη στον τόπο καταγωγής του, το Γαλατά Χανίων.

«Έζησε μια ζωη με πάθος και ένταση. Υπηρέτησε με συνέπεια και πάθος τις αξιες τις ελευθερίας και της δικαιοσύνης μα πάνω από όλα την ενότητα των Ελλήνων» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σημειώντας ότι ο Μίκης Θεοδωράκης «μετέτρεψε τη μουσική από ατομική εμπειρία σε πρόταγμα για συλλογική δράση»

«Τον αποχαιρετούμε όπως τον αξίζει. Τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα του 20ου αιώνα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης καταλήγοντας ότι «τα τραγούδια του θα τα σιγοτραγουδάμε εμείς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας».