Μιχαηλίδου: Στόχος η βιώσιμη ανάπτυξη του Πόρου

Μιχαηλίδου: Στόχος η βιώσιμη ανάπτυξη του Πόρου

Τα ζητήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Πόρου, οι ανάγκες τους και πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και ανάδειξη του νησιού ήταν τα θέματα για τα οποία συνομίλησαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, και κάτοικοι και φορείς του νησιού. Η υφυπουργός επισκέφθηκε τον Πόρο στο πλαίσιο του 13ου Forum Αυτοδιοίκησης της Ένωσης Δημάρχων Αττικής (2-4/9), στο οποίο και συμμετείχε. Η κ. Μιχαηλίδου τόνισε την ανάγκη συνεργασίας της Κεντρικής Πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μίλησε για την ενδυνάμωση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων και έκανε ειδική αναφορά στην απαραίτητη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά. 

Κατά την επίσκεψή της στο νησί, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πόρου, Ιωάννη Δημητριάδη, και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα όπως η αποκατάσταση των βασικών υποδομών του νησιού, η αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων και του λιμανιού αλλά και η έλλειψη επαγγελματικού κλιμακίου της Πυροσβεστικής. Κατά την επίσκεψή της στον ΚΔΑΠ του Δήμου συνομίλησε με εκπροσώπους του Συλλόγου ΑμεΑ, και τους διαβεβαίωσε ότι κανένας ευάλωτος συμπολίτης μας δε θα μείνει χωρίς τη βοήθεια που το Κράτος οφείλει να του παρέχει. 

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη συμβολή του Πόρου στον τουρισμό, σημειώνοντας ότι το νησί διαθέτει «αρκετά συγκριτικά πλεονεκτήματα» και στόχος είναι «η βιώσιμη ανάπτυξή του, η ενίσχυση των κοινωνικών δομών του με έμφαση στην υγεία και την εκπαίδευση αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων που θα δώσουν νέα πνοή στην επιχειρηματικότητα και κατά συνέπεια θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας». 

Ακόμη, η Δόμνα Μιχαηλίδου συναντήθηκε με τους Αντιδημάρχους, Κατερίνα Μπήτρου, Αναστάσιο Παπαχρήστου και Χριστίνα Ροή και τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργο Κλεισά. Αργότερα, επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο του νησιού και συνομίλησε με τον Υπολιμενάρχη, Σταμάτη Δημητρίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Πόρου στο Λαογραφικό Μουσείο και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Δημήτρη Συξέρη και τους παραγωγικούς φορείς του Πόρου.