Μετρό Θεσσαλονίκης: Αγανάκτηση φορέων της πόλης για τη νέα προσφυγή στο ΣτΕ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αγανάκτηση φορέων της πόλης για τη νέα προσφυγή στο ΣτΕ

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν φορείς της πόλης αναφορικά με τη νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε βάρος του έργου του Μετρό από ομάδα πολιτών με αίτημα την άμεση αναστολή των εργασιών στον Σταθμό Βενιζέλου.

Σε κοινή ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης τονίζεται ότι «είναι πλέον πασιφανές πως η εμμονική επιλογή δικαστικών εμπλοκών χωρίς όρια έχει σαφή και μοναδικό στόχο κάποιων την παρεμπόδιση των εργασιών ολοκλήρωσης του Μετρό, την πρόκληση νέων δυσβάσταχτων καθυστερήσεων και εν τέλει την αμφισβήτηση του ίδιου του έργου».

Συμπληρώνεται, δε, πως «χωρίς κανένα ουσιαστικό επιχείρημα, η εν λόγω ομάδα πολιτών επανέρχεται στην τακτική κωλυσιεργίας, επαναλαμβάνοντας θέσεις που η δικαιοσύνη έχει ήδη απορρίψει, αγνοώντας το δημόσιο συμφέρον και αδιαφορώντας για τη ζημία που προκαλεί στο κοινωνικό σύνολο, το οποίο στερείται της λειτουργίας του πιο σημαντικού μέσου μαζικής μεταφοράς της  πόλης μας».

Οι εκπρόσωποι φορέων προσθέτουν ότι «η νέα απόπειρα παρακώλυσης και καθυστέρησης της ολοκλήρωσης του μετρό συνιστά μια απολύτως καταδικαστέα τακτική που στρέφεται εναντίον της ίδιας της πόλης, των προοπτικών της, του περιβάλλοντος και των εισοδημάτων των πολιτών» και υπογραμμίζουν πως «Φτάνει πια! Η Θεσσαλονίκη δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ακόμη πως «όλοι οι φορείς της πόλης, με τη νόμιμη εντολή των πολιτών τους οποίους εκπροσωπούμε, εκφράζουμε αφενός την έντονη αποδοκιμασία προς αυτές τις μεθοδεύσεις και τους τακτικισμούς και αφετέρου τη στήριξη στις προσπάθειες άμεσης ολοκλήρωσης του έργου, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και αναβολές. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ασεβής αυτή απόπειρα εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης εις βάρος της πόλης και των πολιτών της θα πέσει στο κενό».

Τέλος αναφέρουν πως ως θιγόμενοι οι φορείς της Θεσσαλονίκης «θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το έργο του Μετρό να παραδοθεί στους πολίτες, όπως τους αξίζει, σε πλήρη λειτουργία και με τα αρχαιολογικά ευρήματα στη θέση τους».