Μετέφερε σωσίβια και βάρκες στον χώρο που θα γίνει το κλειστό κέντρο
Δήμος Δυτικής Λέσβου

Μετέφερε σωσίβια και βάρκες στον χώρο που θα γίνει το κλειστό κέντρο

Μεγάλους όγκους σωσιβίων και πλαστικών βαρκών με τις οποίες περνάνε πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο και τα οποία έχουν περισυλλεγεί και τοποθετηθεί στην παλιά χωματερή της Μήθυμνας μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν σήμερα από το Δήμο δυτικής Λέσβου στην υπό επίταξη έκταση στην περιοχή Καράβας - Καβακλή Μανταμάδου.

Με κάλεσμα στους πολίτες του Δήμου δυτικής Λέσβου, ο δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος καλεί τον κάθε πολίτη με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο να πάρει μερικά σωσίβια και να τα τοποθετήσει στη συγκεκριμένη έκταση. «Να τα πάμε δηλαδή σε αυτούς που ανήκουν. Μπορούν έτσι με αυτά να διακοσμήσουν και την νέα δομή» λέει ο κ. Βέρρος ο οποίος κάνει γνωστό ότι όλα πλέον τα σωσίβια και οι βάρκες από τις νέες αφίξεις στη Λέσβο θα μεταφέρονται και θα τοποθετούνται στη συγκεκριμένη έκταση.



Σύμφωνα με το lesvosnews.net, απαντώντας σε σχόλια πολιτών ότι αυτή η κίνηση δημιουργεί πρόβλημα στους κτηνοτρόφους της περιοχής ο Δήμαρχος απάντησε: 

"Δεν μεταφέρουμε το πρόβλημα με τα σωσίβια στη Καράβα.  Λέμε ότι από τα χιλιάδες προβλήματα που έχουμε, δεν ασχολήθηκαν με κανένα. Αντιλαμβάνεσαι ότι είναι μια συμβολική κίνηση που έχει σκοπό να κινητοποιήσει τον κόσμο. Άλλωστε δεν νομίζω να θεωρεί κάποιος ότι όλο αυτό το βουνό που υπάρχει στον Μόλυβο θα μεταφερθεί εκεί. Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο. Μόλις καταφέρουμε αυτό που θέλουμε, το μέρος θα αποκατασταθεί πλήρως. Εννοείται."

Φωτογραφία: lesvosnews.net