Μετάλλαξη Όμικρον - ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά

Μετάλλαξη Όμικρον - ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά

«Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι τα εμβόλια μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής, ανέφερε σήμερα αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σημειώνοντας ότι στις περισσότερες περιπτώσεις όσων νοσούν από τη συγκεκριμένη μετάλλαξη, τα συμπτώματα είναι ήπια.

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προέτρεψε τις χώρες να εφαρμόσουν «μια τεκμηριωμένη και βασισμένη στον κίνδυνο προσέγγιση» στα ταξιδιωτικά μέτρα, λέγοντας ότι οι γενικές απαγορεύσεις δεν θα εμποδίσουν την εξάπλωση της νέας παραλλαγής του COVID.

Σύμφωνα με το Reuters ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες, ωστόσο υπάρχει μια φθίνουσα πορεία σχετικά με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων, έναντι της μετάλλαξης Άλφα προκαλούσε τα πιο σοβαρά συμπτώματα,.

Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ, που επικαλείται το Reuters, πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά άγνωστα στοιχεία σχετικά με το νέο στέλεχος που πρέπει να διερευνηθούν, καθώς . όπως είπε περισσότερες από 40 διαφορετικές μεταλλάξεις έχουν ταυτοποιηθεί με την παραλλαγή Όμικρον.