Μεγάλη νίκη (1-0) στο Λονδίνο, αλλά χωρίς αντίκρισμα για τον Ολυμπιακό

Μεγάλη νίκη (1-0) στο Λονδίνο, αλλά χωρίς αντίκρισμα για τον Ολυμπιακό

Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι για τον Ολυμπιακό στους «16» του Europa League, παρά τη μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Αρσεναλ στο «Emirates». Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν των Λονδρέζων χάρη σε γκολ του Ελ Αραμπί στο 53΄, ωστόσο δεν κατόρθωσαν να ανατρέψουν την ήττα με 3-1 στο Φάληρο και αποχαιρέτησαν την Ευρώπη. Οι παίκτες του Πέδρο Μάρτινς προσπάθησαν να πιέσουν στο τελευταίο ημίωρο, παρά την ανόητη αποβολή του Μπα στο 82΄...

Ο αμυντικός των Πειραιωτών αντίκρισε διπλή κίτρινη κάρτα, αρχικά για μαρκάρισμα με το χέρι πάνω στον Μαρτινέλι και στη συνέχεια επειδή χτύπησε τη μπάλα προς το μέρος του διαιτητή, Ντελ Θέρο Γκράντε.

Οι φιλοξενούμενοι, αν και χρειάζονταν ακόμη δύο γκολ για την πρόκριση, επιχείρησαν να βάλουν δύσκολα στην Αρσεναλ με ένα δεύτερο τέρμα. Και παρότι στάθηκαν πολύ καλά στο γήπεδο, στο τελευταίο τέταρτο άφησαν κενούς χώρους στην άμυνά τους, τους οποίους όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν οι Αγγλοι, με χαμένες ευκαιρίες των Οντενγκααρντ, Πεπέ και (τρεις φορές) του Ομπαμεγιάνγκ.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα στην αρχή, όμως το τετ α τετ του Ελ Αραμπί στο 20΄ κατέληξε σε κόρνερ, αφού ο κορυφαίος σκόρερ των «κόκκινων» σούταρε πάνω στο γόνατο του Λένο... Ο Ελ Αραμπί, πάντως, σκόραρε στο 53΄, όταν σε αντεπίθεση, το δυνατό σουτ του κόντραρε στον Γκάμπριελ και κατέληξε στα δίχτυα, για το 1-0. Αυτό ήταν το 50ο γκολ του με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρτέτα): Λένο, Τίρνεϊ, Γκάμπριελ, Λουίζ, Μπεγερίν (81΄ Τσέιμπερς), Πεπέ, Τζάκα, Ελνένι (57΄ Τόμας), Θεμπάγιος (57΄ Οντενγκααρντ), Σμιθ-Ρόου (81΄ Μαρτινέλι), Ομπαμεγιάνγκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρτινς): Σα, Μπα, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος (63΄ Μπρούμα), Ρέαμπτσιουκ (84΄ Λαλά), Καμαρά, Εμβιλά, Φορτούνης (84΄ Μπουχαλάκης), Μασούρας (63΄ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.

AP Photo/Thanassis Stavrakis

Διαβάστε Περισσότερα