Με 140 επικεφαλής πολυεθνικών συναντάται σήμερα ο E. Macron

Με 140 επικεφαλής πολυεθνικών συναντάται σήμερα ο E. Macron

Με τους επικεφαλής 140 πολυεθνικών επιχειρήσεων θα συναντηθεί σήμερα στο παλάτι των Βερσαλλιών ο Emmanuel Macron, σε μία συνάντηση στην οποία ο Γάλλος πρόεδρος έχει δώσει τον αγγλόφωνο τίτλο «Choose la France» (Διάλεξε τη Γαλλία).

Με απόφαση του Γάλλου προέδρου, οι πόρτες θα είναι κλειστές για κάμερες και δημοσιογράφους, σε αντίθεση με προηγούμενες παρόμοιες συναντήσεις. Επίσημα η δικαιολογία είναι πως αυτό γίνεται για να υπάρξει άνεση και ελευθερία για «άμεσες ανταλλαγές και συζητήσεις». Ωστόσο, κάποιοι θεωρούν ότι ο Emmanuel Macron, ο οποίος κατηγορείται ήδη ως «πρόεδρος των πλουσίων», θέλει να αποφύγει τις εικόνες που θα επισφράγιζαν με τον τρόπο τους κάτι τέτοιο.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα παρευρεθεί στο κλείσιμο της συνάντησης το απόγευμα, οπότε και θα απευθύνει ομιλία στα αγγλικά.

Προηγούμενα θα έχει ορισμένες διμερείς συναντήσεις, όπως με τον πρόεδρο της Google, η ακόμα με τον υπ'' αριθμόν 2 του Facebook.

Ανάμεσα στους επικεφαλής των πολύ μεγάλων πολυεθνικών που δηλώνουν παρουσία, είναι οι: Lloyd Blankfein (Goldman Sachs), Vasant Narasimhan (Novartis), Jamie Dimon (JPMorgan), James Quincey (Coca-Cola), Emmanuel Faber (Danone), Sundar Pichai (Google), Sheryl Sandberg (Facebook).

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η Γαλλία ελπίζει στο κλείσιμο συμφωνιών για μια δεκαριά επενδυτικά σχέδια, που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν σε 3 έως 5 έτη, συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP