Mariano Rajoy: Οι τρομοκράτες ποτέ δεν θα νικήσουν τον ενωμένο λαό

Mariano Rajoy: Οι τρομοκράτες ποτέ δεν θα νικήσουν τον ενωμένο λαό

«Οι τρομοκράτες ποτέ δεν θα νικήσουν ένα ενωμένο λαό, ο οποίος αγαπά την ελευθερία, απέναντι στο πρόσωπο της βαρβαρότητας», τονίζει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Mariano Rajoy, ο οποίος προσθέτει πως «όλη η Ισπανία βρίσκεται στο πλευρό των θυμάτων και των οικογενειών τους». Ο κ. Rajoy επιστρέφει εσπευσμένα από τις διακοπές του για να συντονίσει προσωπικά τις δράσεις των αρχών.

«Η Καταλωνία θα υπερισχύει πάντοτε της τρομοκρατίας», διαβεβαίωσε στις δηλώσεις του ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, Carles Puigdemont.

Η τρομοκρατία «δεν θα μας σταματήσει από το να είμαστε αυτό που είμαστε: μια πόλη της ειρήνης και της δημοκρατίας, ανοιχτή στον κόσμο, γενναία και αλληλέγγυα», σημειώνει στο δικό της μήνυμα η δήμαρχος της πρωτεύουσας της Καταλωνίας, Ada Colau, η οποία ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες για την άμεση και αποτελεσματική τους κινητοποίηση και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της σε όσους στέλνουν μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης. 

Την καταδίκη τους για την επίθεση και την αλληλεγγύη τους στα θύματα έχουν εκφράσει όλα τα πολιτικά κόμματα της Ισπανίας και της επαρχίας της Καταλωνίας.

Διαβάστε Περισσότερα