Μ. Γκάγκα: Προβληματισμός για τις επόμενες 15 ημέρες

Μ. Γκάγκα: Προβληματισμός για τις επόμενες 15 ημέρες

H διευθύντρια 7ης πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» και πνευμονολόγος, Μίνα Γκάγκα, εξέφρασε τον προβληματισμό της για τις επόμενες 15 ημέρες, όταν θα φανούν και τα αποτελέσματα των γιορτών, όπου αυξήθηκαν οι κοινωνικές επαφές, και μίλησε για την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στους υγειονομικούς στον εμβολιασμό. 

Ακόμη, η Μίνα Γκάγκα απαντώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 σε ερώτηση για το ακυρώθηκαν οι εμβολιασμοί του προσωπικού στο νοσοκομείο για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, η κ. Γκάγκα επιβεβαίωσε ότι πράγματι για λίγη ώρα σταμάτησαν οι εμβολιασμοί, υπογράμμισε όμως, ότι δεν ακυρώθηκαν απλά υπήρξε λίγη καθυστέρηση. Ωστόσο, όπως είπε, σε κάποια κυβερνητικά στελέχη με σημαντικό ρόλο πρέπει να εμβολιαστούν.

Μάλιστα, όπως είπε, από την Κυριακή έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός στο νοσοκομείο όπου την πρώτη μέρα χορηγήθηκε σε περίπου 50 άτομα. Τη Δευτέρα ήταν μεγαλύτερος ο αριθμός ενώ κάποιοι εμβολιασμοί που είχαν προγραμματιστεί για τη Τρίτη, έγιναν τη Δευτέρα τελικά. Όπως είπε μέσα στο νοσοκομείο υπάρχουν δύο εμβολιαστικά κέντρα.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων όπως εξήγησε παραμένει υψηλός γιατί αργεί η αποσωλήνωση των ασθενών. Όμως, παρατηρείται μια μείωση τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Η Μίνα Γκάγκα όμως, εξέφρασε τον προβληματισμό της για τις επόμενες 15 ημέρες, όταν θα φανούν και τα αποτελέσματα των γιορτών, όπου αυξήθηκαν οι κοινωνικές επαφές.