Κυρ. Μητσοτάκης στους γονείς των στρατιωτικών: Κάνουμε τα πάντα για να γυρίσουν στην πατρίδα

Κυρ. Μητσοτάκης στους γονείς των στρατιωτικών: Κάνουμε τα πάντα για να γυρίσουν στην πατρίδα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν επιστρέψει στην Αθήνα συναντήθηκε για περίπου μια ώρα στην Ορεστιάδα με τους γονείς των δυο αξιωματικών μας που παραμένουν στις τούρκικες φύλακες.

Ο κ. Μητσοτάκης τους διαβεβαίωσε ότι καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψουν τα ταχύτερον στην πατρίδα μας και στα σπίτια τους. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να μην υπάρχουν κάμερες και φωτογράφοι κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Νωρίτερα και μετά την παρέλαση στην Ορεστιάδα στις δηλώσεις του είχε επίσης αναφερθεί στο θέμα των δύο στρατιωτικών στέλνοντας το μήνυμα ότι, «κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιστρέψουν στην πατρίδα οι δυο Έλληνες αξιωματικοί».

Ανέφερε συγκεκριμένα:

«Σήμερα ανήμερα της 25 Μαρτίου θεώρησα υποχρέωσή μου να βρεθώ εδώ στην ακριτική Ορεστιάδα, τόπο καταγωγής και κατοικίας ενός εκ των δύο αξιωματικών μας που κρατούνται ακόμα σε τουρκικές φυλακές. Θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους ότι κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιστρέψουν οι δύο αξιωματικοί μας το συντομότερο πίσω στην πατρίδα».

Να σημειωθεί ότι συγκέντρωση με αίτημα την άμεση αποφυλάκιση και επιστροφή στην Ελλάδα των δύο στρατιωτικών πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη.