Κυρ. Μητσοτάκης: Στις 20 Δεκεμβρίου εκλέγουμε εν δυνάμει πρωθυπουργό

Κυρ. Μητσοτάκης: Στις 20 Δεκεμβρίου εκλέγουμε εν δυνάμει πρωθυπουργό

«Στις 20 Δεκεμβρίου δεν εκλέγουμε μόνο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και εν δυνάμει πρωθυπουργό», δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά, συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει ένα μικρό θέμα με τη στελέχωση των τμημάτων, τα κενά όμως είναι μικρά και θα καλυφθούν. Αλίμονο αν η Νέα Δημοκρατία δεν μπορέσει να κλείσει τα κενά».

«Η ενότητα της παράταξης είναι διασφαλισμένη και το αποτέλεσμα των εκλογών δεν θα αμφισβητηθεί από κανέναν. Είναι κατάκτηση για τη Νέα Δημοκρατία το γεγονός ότι ανοίγουμε τις πόρτες μας στην κοινωνία. Δεν εκλέγουμε μόνο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και εν δυνάμει πρωθυπουργό» συμπλήρωσε.  Εξηγώντας πως «υπάρχουν πολίτες που βλέπουν αυτήν τη στιγμή ότι διοικεί τη χώρα μια Κυβέρνηση που δεν μπορεί να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και νομοτελειακά θα αναζητήσουν καταφύγιο στην Αξιωματική Αντιπολίτευση».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία μπορεί να φαίνεται και να είναι αδύναμη αλλά το 2016 θα είναι μια καλή χρόνια για τη Νέα Δημοκρατία. Σε περίπτωση που καταφέρω να κερδίσω έχω πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για το πως θα ανατάξω τη Νέα Δημοκρατία, θα διευρύνω την απήχησή της και θα την κάνω ξανά ελκυστική σε πολίτες που έχουν γυρίσει την πλάτη στο πολιτικό σύστημα». «Παρότι η χώρα χρεοκόπησε το πολιτικό σύστημα έμεινε εγκλωβισμένο σε μια προμνημονιακή λογική των εύκολων παροχών χωρίς να λέει αλήθεια στους πολίτες. Αυτό θέλω να αλλάξω. Με μένα αρχηγό δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει η Νέα Δημοκρατία στην αντιμνημονιακή ρητορική και λογική».

Αναφερόμενος στην υπογραφή της σύμβασης για τα περιφερειακά αεροδρόμια, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «σουρεαλιστικό» το γεγονός ότι ο υπουργός που κλείνει τη συμφωνία με τα αεροδρόμια, να την καταγγέλλει. «Στη Νέα Δημοκρατία εννοείται θα ψηφίσουμε τη σύμβαση παραχώρησης την οποία εμείς διαπραγματευτήκαμε και η οποία δίνει ζεστό χρήμα αναβαθμίζοντας τα αεροδρόμια» σημείωσε.

Για το σενάριο η Κυβέρνηση να χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως σε μια τέτοια περίπτωση «θα πρέπει η Βουλή να αναζητήσει σχηματισμό άλλης Κυβέρνησης κατά πάσα πιθανότητα με άλλο πρωθυπουργό».

«Αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να δω δυνατότητες σύμπλευσης και συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε μεταξύ άλλων, εξηγώντας πως «ο κ. Τσίπρας είναι παντελώς αναξιόπιστος» και πως «έχουμε βασικές διαφορές πολιτικής με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως π.χ. στην Παιδεία και στο Κράτος».

«Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα μπορούσαν να γεφυρωθούν αυτές οι διαφορές στο όνομα δήθεν μια οικουμενικής Κυβέρνησης. Αν δεν υπάρχει βασική συμφωνία για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα δεν μπορούμε να συνεργαστούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.