Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Μάνφρεντ Βέμπερ νοιάζεται ειλικρινώς για την οικογένεια του ΕΛΚ

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Μάνφρεντ Βέμπερ νοιάζεται ειλικρινώς για την οικογένεια του ΕΛΚ

Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα επανεκλογής του Μάνφρεντ Βέμπερ για τη θέση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) εξέφρασε σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς ο ευρωπαίος πολιτικός γνωστοποίησε στα κοινωνικά δίκτυα πως  θα θέσει υποψηφιότητα για το ΕΛΚ και όχι για Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Ο Μάνφρεντ Βέμπερ νοιάζεται ειλικρινώς για την οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και το έχει αποδείξει και σε καλούς και σε απαιτητικούς καιρούς. Χρειαζόμαστε φιλοδοξία, σταθερότητα και ενότητα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ώστε να χτίσουμε μία ισχυρότερη και καλύτερη Ευρώπη για τους πολίτες της», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός, σχετικά με την απόφαση του Μάνφρεντ Βέμπερ να είναι υποψήφιος και πάλι για τη θέση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και να μη διεκδικήσει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο πρωθυπουργός επισυνάπτει την ανάρτηση του Μάνφρεντ Βέμπερ ο οποίος εκφράζει τη φιλοδοξία του να επανεκλεγεί πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος καθώς, όπως αναφέρει, «η δουλειά μου στην Ομάδα του ΕΛΚ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί».

«Η αποστολή μας για την αναβίωση της χριστιανικής δημοκρατίας και των κεντροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη δεν έχει τελειώσει», σημειώνει ακόμα και προσθέτει πως δεν θα θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.