Κυρ. Μητσοτάκης: Αν ο Καραμανλής θέλει να στηρίξει κάποιον, να το πει ανοιχτά

Κυρ. Μητσοτάκης: Αν ο Καραμανλής θέλει να στηρίξει κάποιον, να το πει ανοιχτά

Βέβαιος ότι όχι μόνο θα περάσει στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία αλλά και ότι θα είναι ο νικητής δήλωσε o υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αμφισβήτησε τις πληροφορίες για στήριξη του Κώστα Καραμανλή στην υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ζητώντας από όλους να βγουν και να μιλήσουν καθαρά και όχι με διαρροές.

"Ποιος τα λέει αυτά; Ποιοι είναι αυτοί οι περιβόητοι κύκλοι;Να βγουν επιτέλους να μιλήσουν ανοιχτά. Έχω κουραστεί να ακούω διαρροές από διαφόρους περιφερόμενους, οι οποίοι φέρονται ότι συνομιλούν με κάποιους. Όποιος έχει κάτι να πει να βγει να το πει ανοιχτά. Αν ο κ. Καραμανλής θέλει να βγει να στηρίξει κάποιον υποψήφιο να το πει ανοιχτά. Δεν τον έχω ακούσει να λέει κάτι τέτοιο. Εγώ προσωπικά το αμφισβητώ", είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Mega.

Σχολιάζοντας μάλιστα τις πληροφορίες ότι "ο κ. Καραμανλής εκτιμά πως η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη είναι εκείνη που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της παράταξης την επόμενη ημέρα", ο Κυριάκος Μητσοτάκης διερωτήθηκε: "Δεν καταλαβαίνω γιατί εγώ δηλαδή δεν εξασφαλίζω την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας;".

Δεσμεύτηκε ότι εφόσον κερδίσει τις εκλογές "η Νέα Δημοκρατία θα είναι ενωμένη, διαφορετική, πιο δημοκρατική, πιο συμμετοχική" και τόνισε: "Εγγυώμαι την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας και όποιος αμφισβητεί ότι εγώ μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα να έρθει να μου το πει κατάμουτρα".

Ερωτηθείς σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η πρόσκλησή του προς τον κ. Καραμανλή να βγει και να μιλήσει ανοιχτά, αφορά όλους ακόμη και τον Αντώνη Σαμαρά. "Παράκληση όποιος έχει να πει κάτι να βγει να το πει ανοιχτά και δημόσια όπως κάνουν οι υποψήφιοι", υπογράμμισε, επισημαίνοντας την ανάγκη να ξεπεραστεί η εσωστρέφεια. "Αν νομίζουν διάφορα περιφερόμενα στελέχη και μηχανισμοί ότι επηρεάζουν την πραγματική κοινωνία κάνουν πολύ μεγάλο λάθος", ανέφερε.

Στο πλαίσιο της ενότητας που εγγυάται ρωτήθηκε αν αυτό θα σημαίνει και αξιοποίηση συνυποψηφίων του απάντησε "όχι κατ΄ανάγκη", εξηγώντας ότι οραματίζεται μια ΝΔ που θα λειτουργεί σε συνθήκες αξιοκρατίας, ενώ είπε ακόμη ότι είναι πιθανό να υπάρχουν αντιπρόεδροι "αλλά στα πλαίσια ενός οργανογράμματος" και όχι για να μοιραστούν θέσεις.

Αμφισβητεί και ο Απ. Τζιτζικώστας την παρέμβαση Κ. Καραμανλή

Σε ευθεία αμφισβήτηση των διαρροών από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό να στηρίζει την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, προχώρησε σήμερα και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι κατά την άποψή του δεν υπάρχει τέτοια θέση του πρώην πρωθυπουργού. Προσέθεσε δε ότι αυτού του είδους οι διαρροές κάνουν κακό στην παράταξη.

Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει απολύτως κανένα θέμα ενότητας της ΝΔ, οποίος κι αν εκλέγει πρόεδρος, λέγοντας πως η παράταξη θα συνεχίσει ενωμένη.

Δήλωσε πάντως ότι μολονότι η ενότητα είναι το άλφα και το ωμέγα, αλλά υπάρχουν και άλλα θέματα, όπως η διεύρυνση του κόμματος. «Η ΝΔ πρέπει να ξαναμιλήσει στους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας διέψευσε τις φήμες ότι τον στηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι δεν εχει κανένα μηχανισμό να τον στηρίζει. Δήλωσε μάλιστα ότι αντίθετα η δική του υποψηφιότητα εχει λάβει την περισσότερη κριτική.

Ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι έχει σκοπό, αν εκλεγεί, να δώσει σε έναν από τους ανθυποψηφίους του θέση αντιπροέδρου, χωρίς όμως να αναφερθεί σε ονόματα.

Στρέφοντας τα βέλη του προς την κυβέρνηση, ο κ. Τζιτζικώστας κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για υπερφορολόγηση, ενώ δήλωσε κάθετα αντίθετος στην αύξηση φορολογίας των αγροτών.

Τέλος, υπογράμμισε ότι είναι σημαντική η διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ γιατί θα αναδείξει τον άνθρωπο που θα αναμετρηθεί σε λίγους μήνες με τον Αλέξη Τσίπρα.