Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση διορίζει με συνδικαλιστικά και οικογενειακά κριτήρια

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση διορίζει με συνδικαλιστικά και οικογενειακά κριτήρια

Για διορισμούς με συνδικαλιστικά, αλλά και οικογενειακά, κριτήρια από την κυβέρνηση έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις καρατομήσεις δεκάδων διοικητών νοσοκομείων.

«Χωρίς ουσιαστική αξιολόγηση έγινε η αντικατάσταση των διοικητών των νοσοκομείων.. Για κάποιους είχα προσωπική άποψη, ήταν εξαιρετικά ικανοί διοικητές, είχαν προσφέρει... Να δούμε ποιους θα προσλάβει η κυβέρνηση» δήλωσε με νόημα ο βουλευτής της ΝΔ.

Πάντως, σύμφωνα με το skai.gr, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι «και εμείς κάναμε τα ίδια ώς ένα βαθμό και στην ποσόστωση του κρατικού μηχανισμού μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είχα εκφράσει έντονες αντιρρήσεις».

«Η αποπολιτικοποίηση του δημοσίου είναι απόλυτη προτεραιότητα για όλο το πολιτικό σύστημα και προβλέπεται στο μνημόνιο» υπογράμμισε ο βουλευτής.

«Η πλειονότητα των πολιτών αισθάνεται ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση... Η κυβέρνηση δεν έχει ικανότητα, τεχνοκρατική επάρκεια, είτε βούληση, όχι μόνο στην οικονομία μιλώ και για τις συνεχιζόμενες αστοχίες και στη διαχείριση του προσφυγικού» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «η κυβέρνηση ενοχλήθηκε από την αλήθεια όσον αφορά τις δηλώσεις Σόιμπλε. Υπάρχει καθυστέρηση στην εφαρμογή του προγράμματος. Να μη δώσουμε αφορμή σε όσους κύκλους θέλουν Grexit, ενώ το ζήτημα εξόδου Σένγκεν ετέθη από το Λιθουανό επίτροπο» σημείωσε.

«Εξαιρετικά λίγος ο Τσίπρας»

Ειδικά για τον πρωθυπουργό ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι χρησιμοποιεί προσχηματικά τη συναίνεση. «Ας φέρει συγκεκριμένη πρόταση για το ασφαλιστικό. Δεν έχει... Είχε το θράσος να μιλά για δήλωση – ευχολόγιο για μη μείωση συντάξεων όταν ήδη προβλέπεται η μείωση.»
«Είναι εξαιρετικά λίγος... βούλιαξε την οικονομία στην ύφεση, έφερε τα capital controls και έχει το θράσος να μιλά για ανάπτυξη» παρατήρησε ακόμη.

Κάλεσμα προσέλευσης στις κάλπες

Αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές της μείζονος αντιπολίτευσης, ο βουλευτής αμφισβήτησε έντονα την εγκυρότητα ορισμένων δημοσκοπήσεων για τις εσωκομματικές εκλογές. «Γίνονται δημοσκοπήσεις από εταιρείες που δεν γνώριζα (...), κάποιοι θέλουν να φαίνεται δυναμική μέσα απ' αυτές. Δημοσκόπηση θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές. «Κυριακή θα γίνει η πρώτη δόκιμη του συστήματος για την ψηφοφορία, ζητάμε συγγνώμη από τους νεοδημοκράτες, δεν θα ξαναδούν τα ίδια προβλήματα, τους ζητώ να έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν το νέο προεδρο και δυνάμει πρωθυπουργό» είπε. «Το 2016 θα είναι μια καλή χρονιά για τη ΝΔ σίγουρα καλύτερη από το 2015» προέβλεψε.