Κυρ. Μητσοτάκης: "Απολύτως αναστρέψιμη" η διαφορά με τον Ευ. Μεϊμαράκη

Κυρ. Μητσοτάκης: "Απολύτως αναστρέψιμη" η διαφορά με τον Ευ. Μεϊμαράκη

Αισιόδοξος ως προς την έκβαση του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Σκάι, κάνοντας λόγο για “απολύτως αναστρέψιμη” διαφορά του με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Όπως μεταδίδει το megatv.com, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως ευχάριστη έκπληξη το ποσοστό του 30% που συγκέντρωσε ο ίδιος στον πρώτο γύρο, αποδίδοντας το γεγονός στο ότι “κατάφερα να κινητοποιήσω κόσμο ο οποίος ενδιαφέρθηκε και πάλι για την ουσία της πολιτικής, επειδή μίλησα μία γλώσσα πολύ διαφορετική από τη συνηθισμένη και επένδυσα στην ουσία της πολιτικής” και “μίλησα χωρίς κανένα πλαίσιο πολιτικής ορθότητας”.

Αιτιολόγησε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της 10ης Ιανουαρίου στο ότι το 60% των πολιτών, μία σιωπηλή πλειοψηφία, ψήφισε κάποια ανανέωση, κάποια αλλαγή. Δεσμεύτηκε, δε, ότι εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ “η ΝΔ θα έχει σημαντικό δημοσκοπικό πλεονέκτημα έναντι του κ. Τσίπρα” και θα τον κερδίσει στις επόμενες εκλογές.

Ερωτηθείς για την ανοικτή στήριξη που του παρείχε χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο κ. Μητσοτάκης τον ευχαρίστησε, σημειώνοντας ότι “μας ενώνουν πολλά περισσότερα απ'' αυτά που μας χωρίζουν”. Αναφορικά με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, εκτίμησε ότι του στοίχισε στις εκλογές το γεγονός ότι δεν είναι στέλεχος της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ενώ επανέλαβε ότι ενδεχόμενη επιλογή Μεϊμαράκη θα είναι επιλογή στασιμότητας για τη ΝΔ. Τόνισε, ωστόσο, πως την επόμενη ημέρα των εκλογών, η ενότητα της ΝΔ είναι εξασφαλισμένη και εφόσον εκλεγεί πρόεδρος θα είναι ανοικτός σε όλους “αλλά με καμία συμφωνία”. “Θα είναι μία προεδρία τομής, εφόσον εκλεγώ, με γενναίες καταστατικές αλλαγές”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Διατύπωσε δε επικρίσεις κατά της κυβέρνησης, με την οποία ξεκαθάρισε πως δεν θα συζητήσει καν “αν δεν ανακρούσει πρύμναν στην Παιδεία” και διευκρίνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα στηρίξει το Ασφαλιστικό και δεν θα γίνει “δεκανίκι”. Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι δεν ζητάει την πτώση της κυβέρνησης, γιατί δεν είναι έτοιμη ακόμη η ΝΔ για να αναλάβει την εξουσία, τόνισε όμως ότι αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει θα πρέπει να παραιτηθεί.