Κύπρος: Ο ΥΠΕΞ έθεσε στην πρέσβειρα των ΗΠΑ το θέμα της δεξίωσης στα κατεχόμενα

Κύπρος: Ο ΥΠΕΞ έθεσε στην πρέσβειρα των ΗΠΑ το θέμα της δεξίωσης στα κατεχόμενα

Το θέμα της δεξίωσης γνωριμίας που παρέθεσε σε ξενοδοχείο στην κατεχόμενη Λευκωσία νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ Κάθλιν Αν Ντόχερτι επί αναλήψει των καθηκόντων της, έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Όπως έγραψε η Μιλιέτ, στην δεξίωση είχαν παραστεί ο αρχηγός των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων και άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «επί του θέματος δόθηκαν εξηγήσεις και η αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία θα προχωρήσει σε έκδοση σχετικής ανακοίνωσης».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «δηλώσεις που αποδόθηκαν στην πρέσβειρα Κάθλιν Αν Ντόχερτι στην ετήσια δεξίωση της πρεσβείας, στη Λευκωσία στις 5 Νοεμβρίου, είναι αναληθείς». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ούτε η Αμερικανίδα πρέσβειρα, ούτε κάποιος άλλος Αμερικανός διπλωμάτης που ήταν παρών, προέβησαν σε οποιαδήποτε δήλωση σε σχέση με τον τουρκικό στρατό. Η πρεσβεία των ΗΠΑ απορρίπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη λανθασμένη απόδοση και τα ανακριβή δημοσιεύματα στον Τύπο». Η Αμερικανική Πρεσβεία επαναβεβαιώνει εμφαντικά ότι η πολιτική της για την Κύπρο δεν έχει αλλάξει, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ