Κρεμλίνο: Δηλώνει άγνοια για το πού είναι οι δύο Αμερικανοί αιχμάλωτοι και πού θα δικαστούν

Κρεμλίνο: Δηλώνει άγνοια για το πού είναι οι δύο Αμερικανοί αιχμάλωτοι και πού θα δικαστούν

Η Μόσχα ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει το πού κρατούνται οι δύο Αμερικανοί εθελοντές που αγωνίζονται για την Ουκρανία ή ποιος θα δικάσει την υπόθεσή τους, δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την Τρίτη.

«Δεν ξέρω πού κρατούνται και ποιος θα τους κρίνει. Αλλά το μόνο που είναι αυτονόητο είναι ότι θα διωχθούν και θα μπορέσουν να σταθούν στο δικαστήριο», είπε ο Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο Αμερικανοί εθελοντές που πολεμούσαν για την Ουκρανία συνελήφθησαν από αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στο Ντόνετσκ την περασμένη εβδομάδα.

Οι Αμερικανοί πολίτες, ο 39χρονος Αλεξάντερ Ντρούκε από την Αλαμπάμα, και ο 27χρονος Άντι Ενγκός Χιούιν, επίσης από την Αλαμπάμα, έδωσαν συνέντευξη στο ρωσικό κανάλι RT σε ένα κέντρο κράτησης στη λεγόμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR) στις17 Ιουνίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο RT.

Αμφότεροι χάθηκαν στις 9 Ιουνίου κατά τη διάρκεια μάχης βόρεια του Χάρκοβο και υπήρχε φόβος ότι μπορεί να είχαν αιχμαλωτιστεί από τις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με τις οικογένειές τους και έναν συμπολίτη τους.