Κορονοϊός: Σχεδόν διπλάσιος ο αριθμός των κρουσμάτων σε μία εβδομάδα

Κορονοϊός: Σχεδόν διπλάσιος ο αριθμός των κρουσμάτων σε μία εβδομάδα

«Καμπανάκι» χτυπά η επιδημιολογική εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την Παρασκευή 2 Ιουλίου, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σχεδόν στο διπλάσιο σε σύγκριση με την περασμένη Παρασκευή. Συγκεκριμένα, ενώ την Παρασκευή 25 Ιουνίου καταγράφηκαν 395 νέα κρούσματα, σήμερα ανιχνεύθηκαν συνολικά 771.

Όλα αυτά τη στιγμή που προκαλούν παγκοσμίως ανησυχία οι μεταλλάξεις της Covid 19 και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, είναι πάρα πολύ απλός: να εμβολιαστούμε, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος.

Σε κάθε περίπτωση, οι θάνατοι από επιπλοκές της νόσου παραμένουν στα ίδια επίπεδα, με τους σημερινούς να φτάνουν τους 11, ενώ μειώθηκε ο αριθμός των διασωληνωμένων συνανθρώπων μας σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς από τους 395 της προηγούμενης Παρασκευής σήμερα έπεσαν στους 186.

Υπενθυμίζεται ότι στην ενημέρωση της Πέμπτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογράμμισε τη σημασία του εμβολιασμού για ακόμη μια φορά αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ήρθε η ώρα των πολιτών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας και των επιχειρήσεων να κάνουμε το καθήκον μας ώστε να εμβολιαστούν όσοι περισσότεροι πολίτες είναι δυνατόν.

Προσέθεσε ότι πρέπει να εμβολιαστούν το νωρίτερο δυνατόν όσοι ακόμα το σκέφτονται και υπογράμμισε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση Ελευθερία πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

«Πληγή» οι ανεμβολίαστοι

Για τη μετάλλαξη Δέλτα, ο κ. Εξαδάκτυλος, τόνισε ότι μεταδίδεται ταχύτατα ειδικά στους ανεμβολίαστους οι οποίοι και θα νοσήσουν. Οι μεγαλύτερης ηλικίας ανεμβολίαστοι έχουν σοβαρές πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά όπως νοσούσαν με τις προηγούμενες μορφές του κορονοϊού, οι νεότερες ηλικίες θα νοσήσουν με ένα τρόπο ελαφρύ και ανοσοποιηθούν.

«Αφορά κυρίως τους ανθρώπους που δεν είναι εμβολιασμένοι- οι εμβολιασμένοι είτε δεν θα νοσήσουν, είτε ένα μικρό ποσό θα νοσήσει ελαφρά και δεν θα κινδυνεύσει», πρόσθεσε.

Ο κ. Εξαδάκτυλος συμπλήρωσε ότι τις τελευταίες 2 ημέρες τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι σταματά η πτώση της πανδημίας και σταθεροποιείται. «Δεν ξέρουμε αν μετά θα ακολουθήσει πτωτική  ή ανοδική πορεία», είπε χαρακτηριστικά.