Κληρονόμοι Λέοναρντ Κοέν προς Τραμπ: Μην χρησιμοποιείτε τα τραγούδια του

Κληρονόμοι Λέοναρντ Κοέν προς Τραμπ: Μην χρησιμοποιείτε τα τραγούδια του

Η χρήση του γνωστού τραγουδιού του Λέοναρντ Κοέν «Hallelujah» μετά το τέλος της ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ στην Ρεπουμπλικανική Εθνική Συνέλευση, προκάλεσε την οργή των κληρονόμων του.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, σε ανακοίνωση τους οι διαχειριστές του κατεπιστεύματος του Καναδού καλλιτέχνη ζήτησαν από την καμπάνια Τραμπ να μην χρησιμοποιεί τα τραγούδια του, καθώς  πολλοί θαυμαστές του Κοέν ήταν δυσαρεστημένοι όταν άκουσαν την ηχογράφηση του τραγουδιού από την Τόρι Κέλι, κατά τη διάρκεια των πυροτεχνημάτων που πλαισίωναν την ομιλία του Τραμπ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που καλλιτέχνες διαμαρτύρονται στον Τραμπ για τη χρήση των τραγουδιών τους, καθώς τον Ιούνιο μετά τη συγκέντρωση στη Ταλσα της Οκλαχόμα, οι Rolling Stones προειδοποίησαν τον Ντόναλντ Τραμπ με νομικές συνέπειες.

Σύμφωνα μάλιστα με δήλωση του συγκροτήματος, η νομική του ομάδα ήδη συνεργάζεται με την BΜI, την οργάνωση διαχείρισης δικαιωμάτων, προκειμένου να σταματήσει η μη εξουσιοδοτημένη χρήση της μουσικής τoυς.

Κατά την συγκέντρωση στην Τάλσα της Οκλαχόμα, το επιτελείο Τραμπ χρησιμοποίησε το τραγούδι των Stones «Yοu Can't Always Get What You Want».