«Κίνημα Αλλαγής» το όνομα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

«Κίνημα Αλλαγής» το όνομα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

Το όνομα «Κίνημα Αλλαγής» προτείνουν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς που θα συγκροτηθεί με το ιδρυτικό συνέδριο, το οποίο προγραμματίζεται για τις αρχές της άνοιξης.

Στην πρώτη επίσημη μετεκλογική συνάντηση που είχαν οι δύο τους στο γραφείο της κα Γεννηματά στη Βουλή, μεταξύ άλλων, συμφώνησαν στη δημιουργία ενός οργάνου το οποίο θα λειτουργεί υπέρ του καλύτερου συντονισμού των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων, Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού και θα αποτελείται από τους τέσσερις κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, τους δύο Γραμματείς των ΚΟ και τους προέδρους.

Η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης δήλωσαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν ενωτικά και να ανταποκριθούν στο αίτημα των 210.000 πολιτών που συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας, με στόχο η προοδευτική παράταξη να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε αποτελεσματικά ώστε να ανταποκριθούμε στην καθαρή εντολή των πολιτών για ενότητα, αλλαγή πολιτικών συσχετισμών και προοδευτική διακυβέρνηση» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

«Δεν θα είναι είδηση οι συναντήσεις μας πια, θα είναι κάτι συνηθισμένο. Προχωράμε σ'' ένα μεγάλο ανοικτό δημοκρατικό συνέδριο που θα εκφράσει όλες τις δυνάμεις. Είμαστε η πρόοδος απέναντι στη συντήρηση. Είμαστε η ανατροπή και η αλλαγή απέναντι στη λιτότητα και τις συντηρητικές πολιτικές.», πρόσθεσε η ίδια.

«Ισχυρή αντιπολίτευση επί δύο, μία φωνή. Ένα μεγάλο συνέδριο για κάτι νέο, για ένα ενιαίο κόμμα», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Θεοδωράκης.

Η κ. Γεννηματά έχει προγραμματίσει για αύριο το μεσημέρι, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη και την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, το μεσημέρι, με το Νίκο Ανδρουλάκη.

Αναμένεται να ολοκληρώσει τις επαφές της με τους συνυποψηφίους της και τα κόμματα και κινήσεις που εμπλέκονται στο εγχείρημα με στόχο να σχηματισθεί ένα πολιτικό όργανο, το οποίο, μάλλον, θα λέγεται Πολιτική Γραμματεία, και θα καθοδηγεί την πορεία της παράταξης μέχρι την ολοκλήρωση του συνεδρίου.

Τέλος, αρχές της άνοιξης αναμένεται να διεξαχθεί το συνέδριο του νέου κόμματος, στο οποίο, όπως διευκρινίστηκε, υπό αυτή την «ομπρέλα» θα λειτουργούν ΔΗΣΥ, Ποτάμι και όλα τα κόμματα και οι κινήσεις του χώρου.