Το ΚΕΘΕΑ χαρακτηρίζει «αυταρχική» την απόφαση της κυβέρνησης

Το ΚΕΘΕΑ χαρακτηρίζει «αυταρχική» την απόφαση της κυβέρνησης

Χαρακτηρίζοντας αυταρχική και αναίτια κατάργηση της αυτοδιοίκησης του ΚΕΘΕΑ από τον Υπουργό Υγείας, ο πρόεδρος του Κέντρου ζητά την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε να λυθεί το θέμα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΕΘΕΑ μετά τη συνάντηση με τον Βασίλη Κικίλια υποστηρίζει ότι ο Υπουργός Υγείας επιμένει «στην αυταρχική και αναίτια κατάργηση της αυτοδιοίκησης του Κέντρου». Σύμφωνα με το ΚΕΘΕΑ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) αποτελεί ευθεία βολή στα προγράμματα απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης που προσφέρουν ποιοτική δημόσια δωρεάν απεξάρτηση χωρίς διακρίσεις.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, Γιώργος Μπαρδάνης, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι με την αλλαγή στον τρόπο διοίκησης τα επόμενα χρόνια θα πληγεί ανεπανόρθωτα η θεραπευτική αποτελεσματικότατα του Κέντρου και ζητά από τον Πρωθυπουργό να παρέμβει και να δώσει λύση στο θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι από τη μεριά του ο Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αλλαγή στον τρόπο ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου δεν θα επηρεάσει καθόλου τον σκοπό, την αποστολή, τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση του ΚΕΘΕΑ, καθώς «είναι σαφές ότι η Διοίκηση του οργανισμού δεν παρεμβαίνει σε θέματα που σχετίζονται με την υλοποίηση του επιστημονικού του ρόλου».