Κέρδη για τη Wall ενόψει των πρακτικών της Fed

Κέρδη για τη Wall ενόψει των πρακτικών της Fed

Με κέρδη ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street με τους επενδυτές να αναμένουν τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης Οκτωβρίου της Fed από την οποία ενδέχεται να προκύψουν στοιχεία σχετικά με το χρόνο στον οποίο η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της, θα προβεί σε αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά μετά το 2008.

Η προσοχή των επενδυτών για το θέμα της ενδεχόμενης αύξησης των επιτοκίων, στρέφεται επίσης και στις δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα κ. Dennis Lockhard δήλωσε πως η κεντρική τράπεζα πρέπει να προχωρήσει τώρα σε αύξηση των επιτοκίων, “τώρα που οι αγορές έχουν ηρεμήσει”. Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν η πρόεδρος της Fed του Cleveland k. Loretta Mester που δήλωσε πως η οικονομία μπορεί να διαχειριστεί μια αύξηση των επιτοκίων το Δεκέμβριο αλλά και ο πρόεδρος της Fed του Richmond κ. Jeffrey Lacker που συνέντευξη του είπε ότι είναι υποστηρικτής αυτής της αύξησης.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 90 μονάδες ( 0,51%) στις 17.580 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 28 μονάδων (0,56%) στις 5.013 και ο S&P 500 κερδίζει 11 μονάδες ( 0,52%) στις 2.061 μονάδες.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων που δημοσιεύονται σχεδόν καθημερινά από την αμερικανική κυβέρνηση, οι κατασκευές νέων κτιρίων σημείωσαν πτώση 11% για τον Οκτώβριο, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από την προηγούμενη άνοιξη. την ώρα που οι άδειες κατασκευής μονοκατοικιών που αποτελούν τα τρία τέταρτα της αγοράς οικιών, αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη για την μετοχή της Apple Inc μετά την κίνηση της Goldman Sachs να την βάλει στη λίστα με τις μετοχές που θα πρέπει να αγοράσουν οι επενδυτές.

Η μετοχή της εταιρείας Citrix Systems Inc χάνει 1,8% καθώς οι πωλήσεις τριμήνου δεν κάλυψαν τις προσδοκίες των επενδυτών.